Zalaegerszeg

2014.06.07. 12:00

Vasárnap délutánig várják a családokat az egészségnapra

Zalaegerszeg - Szombaton és vasárnap délutánig bárki ellenőriztetheti egészségügyi állapotának legfontosabb paramétereit az Art moziban rendezett családi egészségnapokon.

Hajdu Péter

 

A mozi földszinti aulájában az egészséges táplálkozáshoz kaphatnak tanácsot a Széchenyi térről szabadidejükben betérő emberek. De nemcsak tanácsot, hanem terméket, köztük glutén és laktózmentes tápanyagokat, méztermékeket és aszalványokat kínálnak az árusok. Az emeleti karzaton rendezkedett be az egészségügy. A megyei kórházból érkezett szakápolók, orvosok segítségével átfogó egészségügyi szűrésen vehetnek részt szombaton 18 óráig és vasárnap délutánig, akik kitöltik az adatfelvételi lapot.

- A Zaláért Egyesület 2012-ben nyújtotta be Egészségesen egy életen át című pályázatát, és tavaly ilyenkor támogatásban részesültünk. A programjainkat tavaly augusztus óta folytatjuk, a mostani rendezvényünk a legnagyobb. Az egészségügyi felméréseken és állapotfelmérésen kívül a biovásárt rendeztünk, a mozi színpadán pedig a gyerekeket műsorokkal várjuk, délután pedig szombaton is és vasárnap is egészségüggyel kapcsolatos előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők - mondta érdeklődésünkre Drávecz-Egyed Enikő, a az egészségnapokat rendező Zaláért Egyesület vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!