Zalalövő

2017.04.25. 16:37

Fejlesztésekkel kapcsolatos döntéseket hoztak

Zalalövő - Gazdálkodással és fejlesztésekkel kapcsolatos kérdésekről döntött keddi soros ülésén a város önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

Az egyik ilyen téma a vízmű-rendszerre vonatkozó gördülő fejlesztési terv módosítása volt. A képviselőtestületi tagok elfogadták a szolgáltató azon javaslatát, mely szerint a városi rendszeren található kilenc darab tűzcsap felújításának, valamint egy tolózárnak a cseréjét fedezik a használati díj terhére. Az önkormányzat egy másik fontos fejlesztéssel is számol, szeretnék a helyi óvoda vizesblokkját felújítani, s erre a célra most nyílt lehetőségük pályázatot benyújtani.

A felújításra azért van szükség, mert a hatvanas években épült intézmény átadása óta nem került sor korszerűsítési munkálatokra. A járólap azóta megsüllyedt, a gépészeti berendezések elhasználódtak, a csaptelepek csöpögnek. Mindezek miatt elkerülhetetlen a felújítás, a város gazdasági helyzete azonban nem teszi lehetővé, hogy önerőből megoldják ezt a feladatot.

A fentiek mellett a költségvetési rendeletét is módosította az önkormányzat, technikai jellegű átvezetéseket hajtottak végre. Ugyancsak módosította a hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályaira vonatkozó rendeletét az önkormányzat, a házastársi mellé a korábban kimaradt bejegyzett élettársi kapcsolatot is bevették a rendeletbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!