ZTE FC

2015.02.10. 16:50

Egy távozó már biztos: Horváth Attilát elengedik, Czirjék Zoltán maradhat

Zalaegerszeg - Kedden eldőlt, hogy egy távozó biztosan lesz a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapatától, azonban egy olyan játékosról van szó, akinek a neve eddig nem szerepelt ezen az „oldalon”. Horváth Attilát elengedi a klub, Czirjék Zoltán kapus viszont lehet, hogy mégis marad.

Kerkai Attila

Korábban többször jelezték a ZTE FC vezetői, hogy a téli idényben lesznek érkezők a csapathoz, s azt sem titkolták, hogy ebben az esetben meg kell válniuk játékosoktól. A nyáron érkezett Horváth Attila neve eddig nem szerepelt a lehetséges távozók között, azonban a középpályás a keddi bejelentés szerint másutt folytatja.

– A játékos részéről jött egy megkeresés felénk, hogy szeretné, ha elengednénk, és volt egy ugyancsak NB II-es klub is, amelyik érdeklődött iránta. Megegyeztünk a játékossal és nem gördítünk akadályt a távozása elé – mondta Kocsárdi Gergely klubigazgató.

Horváth Attila eddig a ZTE-n kívül csak két klubban, a Siófokban és az Ajkában szerepelt.

Horváth Attila (fehérben) egy fél szezont játszott a zalaiaknál, s úgy tűnik, az NB II-ben folytatja. Fotó: Szekeres Péter

Czirjék Zoltán kapus viszont mégsem tudott megegyezni az NB II-es Kaposvárral, így most már nagyobb a valószínűsége, hogy tavasszal is a ZTE FC kötelékébe tartozik. Persze semmi sem biztos, mindenesetre tény, hogy ő volt az egyik olyan labdarúgó, akit a zalaiak elengednének. Az érkezők terén egyelőre nincs újabb bejelentés, a klubigazgató úgy fogalmazott, hogy Murai Márk esetében a hét második felében lehet végleges szerződés aláírás, Városi Viktorral kapcsolatban pedig továbbra is egyeztetnek a Haladással.

Információink szerint pedig még az is előfordulhat, hogy egy újabb játékos is bekerülhet majd a ZTE célkeresztjébe a napokban. Az NB II tavaszi rajtja elvileg február 21-én indul, a ZTE FC hazai pályán a Békéscsabát fogadja a nyitányon. Addig már csak egy felkészülési mérkőzés szerepel programban, így szombaton a horvát Csáktornya látogat Egerszegre. Érdekesség, hogy a mostani felkészülés során még nem játszott hazai környezetben edzőmeccset a ZTE FC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!