Gazdaság

2011.06.23. 15:15

A fejlesztés egyetlen forrása

Néhány napjuk van a vállalkozásoknak, hogy a szakképzési hozzájárulás esedékes, első féléves részét a területileg illetékes TISZK-en keresztül átutalják a támogatni kívánt célokra.

Hajdu Péter

A szakképzési hozzájárulásról szóló törvény szerint a vállalkozások bérköltségének 1,5 százaléka a szakképzés fejlesztésére fordítandó hozzájárulás. Azok a cégek, amelyek nem folytatnak gyakorlati képzést, a teljes kötelezettség 60 százalékát közvetlenül a szakképzés szervezésével foglalkozó Területi Integrált Szakképző Központok (TISZK) részére utalhatják. Zalában két TISZK működik, melyek vezetőitől a hozzájárulás jelentőségéről érdeklődtünk.

- Rendkívüli a jelentősége, egyéb forrásból minimális lehetőség nyílik a tanműhelyek fejlesztésére, hiszen az önkormányzati költségvetések is szűkösek. A szakképzési hozzájáruláson kívül a decentralizált alap nyújtott tavaly még lehetőséget, de idén már nem került kiírásra pályázat. A szakképző intézmények fejlesztési hátterének jelenleg ez az egyetlen forrása - mondta Tolvaj Márta, a kilenc tagintézménye révén mintegy 7 ezer tanuló oktatásának fejlesztését szervező Észak-zalai TISZK Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.


Közölte továbbá, a hozzájárulás jelentőségével nincs minden vállalkozás tisztában, ám biztató a helyzet. Míg 2009-ben 380 vállalkozás kötött megállapodást a TISZK-kel, s utalt ennek megfelelően 106 millió forint szakképzési hozzájárulást, addig tavaly már 480 cég 153 millió forinttal járult hozzá így a szakképzés fejlesztéséhez. Az igazgató elmondta továbbá, hogy félévkor az egyharmada sem folyik be a várt összegnek, holott a felének ilyenkor, június 30-ig kellene megérkezni.

A Nagykanizsa és Térsége TISZK 12 partnerintézményén keresztül közel 4 ezer személy szakképzését támogatja. Mint érdeklődésünkre Mérksz Andor igazgató elmondta, tavaly 195 szerződésre több mint 150 millió forint szakképzési hozzájárulás folyt be. Arra a kérdésre, hogy a féléves, időarányos teljesítés miért fontos, így válaszolt:  A törvény kötelezi erre a cégeket, de tapasztalatunk szerint a féléves teljesítést inkább a pár százezer forinttal rendelkező kis cégek tartják be. Mi a szerződéseinkben meghatározzuk, milyen célokat szeretnénk megvalósítani. Ezeket általában a nyár folyamán kellene teljesíteni, hogy a szeptemberi induláskor már ott legyen az újabb, korszerűbb lehetőség a tanulók számára  emlékeztetett a június 30-i határidő jelentőségére az igazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!