Összművészeti produkció

2024.09.06. 11:22

John Malkovich a Magyar Zene Házában lép fel (videó)

John Malkovich színész Anasztaszja Tyerenkova zongoraművésszel létrehozott összművészeti produkcióját november 17-én és 18-án adja elő a Magyar Zene Házában – közölte az intémény.

MW

John Malkovich színész visszatér Budapestre

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP

Fotó: Sina Schuldt

John Malkovich az idén nyáron járt először a Magyar Zene Házában, amikor a szabadságát töltötte Budapesten – olvasható az intézmény MTI-hez eljuttatott közleményében. 

John Malkovich partnerével a Dívák & Ikonok kiállításon a Zene Házában
Forrás: Magyar Zene Háza Facebook-oldala

Mint írják, a színész bejárta a ház tereit, a koncerttermeket, a Hangdómot, sok időt töltött a Dívák & Ikonok időszaki kiállításon is, és úgy döntött, hogy itt is bemutatja az egyik legújabb munkáját. 

A mozivászonról és a tévéből ismert világsztár mindig is közelebb állónak érezte magához a színház, a színpadok világát – emelik ki a közleményben. 

A színészt a Magyar Zene Háza 320 fős nézőteréről láthatja a színpadon a közönség három alkalommal is, november 17-én (18 órakor és 20 óra 30 perckor) és 18-án (20 óra 30 perckor), egy általa és a szintén világhírű zongoraművész, Anasztaszja Tyerenkova triója által életre keltett összművészeti produkcióban. 

A The Infamous Ramirez Hoffman című, 2022-ben debütált előadás zene, irodalom és színház összefonódása a színpadon, zongorára, hegedűre, bandoneónra és a kortárs irodalom egyik óriása, a chilei Roberto Bolano szövegére – John Malkovich lebilincselő előadásában – írják. 

Roberto Bolano a 2666 és a Vad nyomozók című regényeivel vált világszerte méltatott és népszerű íróvá. 

A Magyar Zene Házában látható előadás Bolano La literatura nazi en América című, 1996-ban megjelent könyvének utolsó fejezetét dolgozza fel. 

A kötet fiktív költők, írók enciklopédiája, akikben az a közös, hogy mindannyian szélsőjobboldali nézeteket vallanak. A közlemény szerint a színész és a változatos repertoárt előadó kamaratrió párbeszédet folytat szöveg és zene között. A műsorban szereplő könyvrészlet egy náci költő, vadászpilóta, hidegvérű gyilkos történetét meséli el, miközben Tyerenkova kamaratriója többek között Astor Piazzolla-, Antonio Vivaldi-, Max Richter-, Eric Satie-darabokat játszik. 

Malkovich hangja a negyedik „hangszer”.

 Az előadás élőben kivetített magyar felirattal látható. 

A The Infamous Ramirez Hoffman című előadásra jegyek szeptember 11-én 10 órától kaphatók a Magyar Zene Háza honlapján és jegypénztárában. Az esti előadásokat követően egy rövid beszélgetést is szerveznek a világhírű színésszel. Az előadás az Arterra Projects produkciója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!