Fontos tudnivalók

5 órája

Szijjártó Péter: öt konzul is jelen lesz a magyar–boszniai futballmeccs helyszínén (videó)

Öt magyar konzul is szolgálatot teljesít a hétfői zenicai Magyarország-Bosznia-Hercegovina labdarúgó-mérkőzéshez kapcsolódóan, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak a szurkolóknak – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a meccs reggelén Budapesten.

MW

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be mielőtt útnak indult volna Luxembourgba, hogy 

a Bilino Polje Stadionba összesen 550 darab vendégjegy kelt el, és ahogy lenni szokott ilyenkor, a magyar konzulok ott lesznek, hogy segítsenek a kiérkező szurkolóknak több helyszínen.

A szurkolók döntő többségükben közúton, alapvetően autóval, néhányan talán busszal érkeznek majd a mérkőzésre. Három határátkelőhely használata lehetséges Horvátország és Bosznia-Hercegovina között: egy Svilajinál, egy Bosnyákbródinál, egy pedig Ógradiskánál. Mind a három átkelőnél egy-egy magyar konzul várja majd a szurkolókat, és ha szükséges lesz, segít a határátlépés folyamatosságának biztosításában

– közölte.

A mérkőzés helyszínén is két konzulunk teljesít majd szolgálatot, őket az Országos Rendőr-főkapitányság két kirendelt delegáltja is segíteni fogja

– tette hozzá.

Tehát hogyha valakinek bármilyen ügyes-bajos dolga akad, vagy nagyobb jelentőségű ügyben szorul segítségre, ne adj’ isten, okmányt kell pótolni, vagy bármi más probléma előáll, akkor a konzuljainkhoz forduljanak bizalommal

– mondta.

Szijjártó Péter tájékoztatása szerint szükség esetén a következő ügyeleti telefonszám hívható: +387-63-895-639.

Ennek a számnak a hívásával egy folyamatosan ügyeletben lévő központot érnek el, és hogyha bármilyen segítségre szorulnak, akkor itt is a kollégáim a segítségükre tudnak sietni

– tudatta.

Ne legyen szükség minderre, de ha baj van, akkor ezt a számot lehet hívni, a konzul kollégákhoz lehet fordulni. De szóljon inkább a mai nap magyar győzelemről, három pontról és egy biztos A-csoportos tagságról a jövő szezonban is. Jó szurkolást kívánok mindenkinek az estére!

– összegzett.

Bosnyák–magyar 

A magyar labdarúgó-válogatott hétfő este hatodszor találkozik Bosznia-Hercegovina csapatával, az előző öt összecsapás egyikén sem született bosnyák siker.

Az első két, barátságos mérkőzés – 1999-ben Budapesten és 2001-ben Zenicán – egyformán 1–1-es döntetlennel zárult, majd 2006 szeptemberében Európa-bajnoki selejtezőn a magyarok idegenben 3–1-re nyertek, egy évvel később pedig Székesfehérváron 1–0-ra.

A legutóbbi, egy hónappal ezelőtti meccsen gól nélküli döntetlen született.

A Nemzetek Ligája A divíziójának negyedik fordulójában ma 20.45-kor kezdődik a két együttes történetének hatodik egymás elleni találkozója, amelyet az M4 Sport, a Kossuth rádió és a Nemzeti Sportrádió élőben közvetít majd Zenicából.

(Forrás: MTI)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában