Ünnepélyes átadás

2023.07.07. 13:00

Tánctermet avattak Nagykanizsán

Az idén 15 éves jubileumát ünneplő Kanizsai Fiatalok Közössége (KFK) szerdán avatta fel a Bazár udvarban az új közösségi terét. Az önkormányzati tulajdonban lévő, három helyiségből álló ingatlan egy év alatt készült el.

Benedek Bálint

Balogh László, Szollár-Nikolics Zsanna, a KFK elnöke és Cseresnyés Péter az átadó után a táncteremben

Fotó: Gergely Szilárd

A terem ünnepélyes átadásán a közösség egyik tagja, Micsinai Dominik elöljáróban elmondta: sokáig úgy tűnt, hogy az egyesület számára a megfelelő táncterem megtalálása örökké tartó folyamat lesz. Míg az önkormányzat jóvoltából meglett az ideális helyszín, melyet egy év alatt tánc- és próbateremmé alakítottak ki.

Balogh László polgármester megnyitóbeszédében kiemelte: tehetségbarát városként büszkék arra, hogy egy ilyen kivételes, fiatalok alkotta csapat költözött a Bazár udvarba. Arra a helyre, ahol 150 éve Hevesi Sándor rendező, színházigazgató született és bontogatta kivételes tehetségének szárnyait. Egyszóval a kultúra bölcsőjeként is tekinthetnek erre a helyre.

- Minden közösségnek kell egy tér, fészek és óvóhely, melyben otthonra találhatnak - folytatta. - Azzal, hogy az ifjúság beköltözik az ódon falak közé, az udvar újra megtelik élettel és pezsgéssel. A kanizsai fiatalság lámpatartói, reménysugarai az itt fejlődő lányok és fiúk, egy közösség, akik szeretettel fogadnak mindenkit.

Ezt követően Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő köszöntötte az egybegyűlteket. Visszaemlékezett arra, amikor a Bazár udvart felújították és kultúra költözött az ott kialakított térre. Komolyzenei koncertek és megannyi színházi előadás kapott helyet, ám ezek mára kikoptak, s eltűntek.

- A fiatalok követték az álmaikat, nem csüggedtek és összefogással felújítottak egy helyiséget, ahol remélhetőleg megtalálják a számításukat - tette hozzá. - Az udvar most végre újra felébredhet, s a kanizsaiak büszkék lehetnek ezekre a fiatalemberekre.

Majd Lengyák István, a Civil Kerekasztal Egyesület soros elnöke méltatta a fiatalok kitartó munkáját, akikre mindenki példaképként tekinthet.

Az új táncterem először július második felében a Magic Ritmo nyári táborának ad otthont.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!