Felelősségre vonják

2018.11.02. 07:00

Rendőrt szidalmazott egy férfi Keszthelyen

Az intézkedő rendőrt szidalmazta trágár módon, becsületsértés miatt vonja felelősségre a bíróság a magáról megfeledkezett férfit.

Arany Gábor

A cégtörlések mellett a cégalapítási szám már-már stabilitást jelez Illusztráció: archív

A nemrég vádiratba foglalt történet szerint a 40 éves keszthelyi férfi ez év április 11-én este fél kilenc körül élettársa belvárosi lakásánál a lépcsőház előtti területen tartózkodott, amikor megtudta, hogy párját a rendőrök szabálysértési ügyben éppen előállítják.

Ezt az egyenruhások alakzatban hajtották végre, azaz négy rendőrjárőr fogta közre és kísérte le az első emeleti lakásból és ki az épületből a nőt. Az intézkedést vezénylő rendőr őrnagy haladt az alakzat élén. Ekkor a 40 éves férfi fenyegetőzve az őrnagy elé lépett és az élettársával szemben alkalmazott kényszerintézkedést sérelmezve indulatosan közölte vele, kirúgatja a rendőrségtől, leszerelteti és kijelentette: „te itt többet nem leszel rendőr, egy senki leszel”.

Az intézkedést vezénylő tiszt felszólította a férfit, hogy álljon félre az útból és ne akadályozza az előállítást, mire ő még indulatosabbá vált és trágár kifejezésekkel folytatta a szidalmazást, egyebek mellett azt mondta, ki a f… vagy te itt, ha tovább akarsz menni, akkor kerülj ki! A rendőrök végül elmentek a továbbra is kiabáló férfi mellett és a Georgikon utcára nyíló parkolóban a nőt a szolgálati gépjárműbe ültették. Ekkor a közelükben álló férfi még azt kiáltotta, te f.......ó, büdös köcsög. Bár a rendőr őrnagy felszólította, hogy válogassa meg a szavait, a férfi erre válaszul közölte, azt kiabálok, amit akarok; miért, nem kiabálhatok?

A megyei főügyészség sajtószóvivje, dr. Pirger Csaba közölte, mivel a férfi által használt trágár kifejezések alkalmasak voltak a szolgálatát és munkakörét ellátó rendőr őrnagy sértett becsületének csorbítására, ezért keszthelyi járási ügyészség becsületsértés vétsége miatt emelt vádat ellene.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!