Vádemelés

2024.05.29. 08:22

Figyelmetlen tolatásból halálos baleset

A tragédia 2023. február 26-án délelőtt fél tíz körül Nagylengyelben következett be.

Arany Gábor

Meghalt a Lada utasa a balesetben

Fotó: Rendőrség

Egy 34 éves férfi Skoda típusú személygépkocsival Nagylengyelben egy Dózsa György úti ingatlan bejárati hídjáról tolatott le, hogy aztán balra, Gellénháza irányába elhajtson. Figyelmetlensége miatt azonban  későn észlelte a neki jobbról, Petrikeresztúr irányából érkező Lada típusú személygépkocsit, aminek nekiütközött. A Skoda ettől a tengelye körül megpördült, a vízelvezető árokba csapódott, a Lada pedig – amit egy férfi vezetett, utasként 88 éves iklódbördőcei édesanyját szállítva – letért a menetiránya szerinti jobb oldali vízelvezető árokba, közben közúti jelzőtáblákat tartó oszlopnak ütközött, aztán a Dózsa György út 24. számú ingatlan beton hídfőjének hajtva állt meg. A baleset következtében az idős nő a helyszínen meghalt, a fia pedig 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.
A történtek miatt büntetőeljárás indult, amelyben nemrég készült el a vádirat. Ennek megfogalmazása szerint a baleset oka az volt, hogy a Skoda vezetője a KRESZ-t megszegve az úttestre felhajtása, a bejárati hídról elindulása, a tolatása során nem biztosított elsőbbséget az úttesten szabályosan közlekedő személygépkocsi vezetőjének.
A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a férfival szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat, közölte a büntetőeljárásról tájékoztatva dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség sajtószóvivője.  
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!