Helyi kék hírek

2024.08.24. 20:33

Eloltották a nagykanizsai lakástüzet

Gyuricza Ferenc

Fotó: Gyurica Ferenc

Mint azt lapunkban korábban már megírtuk, szombaton kevéssel 19 óra előtt kigyulladt egy Berzsenyi Dániel utcai tömbház negyedik emeleti lakása. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatója szerint az esethez a vármegyei műveletirányítás a dél-zalai város hivatásos tűzoltóságának több egységét, illetve zalakarosi hivatásos tűzoltókat is riasztotta. A rajok légzésvédelem mellett, vízsugarakkal sikeresen eloltották a tüzet. Az oltást követően a tűzoltók átvizsgálták a törmeléket, emellett ellenőrizték a társasház tetejét, illetve a többi lakást is, de a tűz máshová nem terjedt át.

A tömbházat időközben teljesen kiürítették, 25 főnek kellett elhagynia az épületet. A helyszínre mentő is érkezett. A tömbházban lakóktól megtudtuk: a lakásban egy fiatal nő és két gyermek tartózkodott, akik még a lángok elterjedése előtt sikeresen ki tudtak menekülni az épületből. Az épületben lakók egymást riasztották, egy nő elmondta: több lakásba is becsengetett, hogy az ott tartózkodók azonnal hagyják el az épületet. A tűz keletkezésének okát a tűzoltók szakértők bevonásával vizsgálják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!