Több millió forint kárt okozott

Tegnap, 10:33

Hitelközvetítőnek adta ki magát az interneten hirdető csaló

Hitelközvetítőnek adta ki magát az interneten hirdető csaló, a Zalaegerszegi Járási Ügyészség a férfi ellen többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat.

Korosa Titanilla

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: L.O.N Dslr Camera

Dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjének tájékoztatója szerint a 36 éves soproni férfi 2017 őszén elhatározta, hogy anyagi helyzetének javítása céljából interneten feladott hirdetéseken keresztül kedvezményes hitellehetőségeket kereső személyek előtt magát hitelügyintézésben jártas közreműködőként tünteti fel és ügyintézési díj címén befizetéseket csal ki a hiszékeny ügyfelektől.

A férfi 2017 októbere és 2018 szeptembere között nyolc hirdetésre jelentkező, hitelt felvenni szándékozó személyt csapott be, akiktől személyenként 100-200 ezer forint körüli összegben kért befizetéseket saját részére ügyintézési díj címén, azonban a vállalt ígéretnek nem tett eleget, az valójában nem is állt szándékában.

Célja, a sértettek által ügyintézési, hitelbírálati díj címén kifizetett összegek saját részre történő megszerzése volt.

A férfi a hirdetésre jelentkező sértetteket a fizetési készsége és képessége felől megtévesztve, több millió forint kárt okozott, mely – a vádlott részéről a sértettek kártalanítása érdekében eszközölt ügyvédi letét útján történő teljesítéssel – részben megtérült.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a férfi ellen többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!