Tűz

2024.09.26. 16:35

Kigyulladt egy lakóház Várföldén - frissítve

Kigyulladt egy megközelítőleg ötven négyzetméteres lakóház Várföldén, a Mester utcában. Az épület teljes terjedelmében égett.

Gyuricza Ferenc

Fotó: Gyuricza Ferenc

A letenyei és a nagykanizsai hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, a lángokat végül este háromnegyed 6 előtt nem sokkal sikerült megfékezni - tette közzé a KATVÉD. Információink szerint az épület évek óta lakatlan, abban alkalomszerűen – amolyan menedékként – szokta meghúzni magát egy-egy éjszakára egy helybéli 19 éves fiatalember. A falubeliek szerint az épület amúgy eddig is teljesen alkalmatlan volt tartósabb idejű lakhatásra, ezt a helyszínen járva mi is így ítéltük meg.

A tüzet a munkából hazatérő falubeliek észlelték, ezt követően riasztották a tűzoltókat. Annak ellenére, hogy több egység is érkezett a faluba az oltási munkálatok miatt, a ház teljesen kiégett, a tetőszerkezete eltűnt, s az egyik tűzfala is leomlott.

Fotó: Gyuricza Ferenc
Fotó: Gyuricza Ferenc

- Sajnálatos, ami történt, az önkormányzatnak azonban nincs teendője, hiszen az a fiatal férfi, aki alkalmanként használni szokta az ingatlant egy másik várföldei lakóingatlanba bejelentett állandó lakcímmel rendelkezik – mondta Tóth Árpád polgármester, aki hozzátette, ennek az épületnek van már története a község közügyeit tekintve. Az önkormányzatnak a közelmúltban innen kellett kutyákat elszállíttatniuk azok veszélyeztetése miatt, valamint még a 2019-es önkormányzati választásokat megelőzően ez volt az egyik olyan várföldei ingatlan, amelybe feltűnően sok bejelentkezés történt. A választást akkor meg is kellett ismételni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!