A Landorhegyen (nem) történt

2024.09.06. 14:24

Kihívták a tűzoltókat, de csak szórakozott velük valaki

Szeptember 4-én, az esti órákban kétszer is érkezett jelzés a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére, hogy a Landorhegyi úton valakik égetnek, sütögetnek, füst van.

Szabó Judit

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Korneliia Lutso

A helyszínre mindkétszer kivonultak a város hivatásos tűzoltói, ám miután körbejárták a környéket, egyszer sem találkoztak tűzzel, sem égetéssel, füstöléssel, vagyis szándékos megtévesztés történt, írja a zalai katasztrófavédelmi igazgatóság.

Közölték: Zalában idén ez volt a harmadik ilyen eset, eddig kétszer a nagykanizsai hivatásos tűzoltók estek áldozatul a valótlan bejelentésnek, most pedig a zalaegerszegiek. Valós baj esetén akár emberi élet is veszélyben lehetett volna azért, mert valaki szándékosan megtévesztő jelzést adott le.  Az igazgatóság felhívta a figyelmet, hogy azok, akik játéknak vagy viccnek tekintik a segélyhívó vonalakat, csúnyán pórul járhatnak. Szabálysértést követnek el azon személyek, akik tűzoltásra vagy a műszaki mentésre vonatkozóan szándékosan megtévesztő jelzést adnak. Az elkövetők rendőrségi eljárás elé néznek, és szándékos megtévesztésük miatt nem csak pénzbüntetéssel, hanem elzárással is sújthatók. Ráadásul a büntetés mellett a tűzoltók vonulásának költségeit is a betelefonálóval fizettetik meg.   


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!