Hosszú időre rács mögé kerülnek

3 órája

Kitervelték a szombathelyi orvos megölését, ítélet született a szerelmesek ügyében

A bíróság bizonyítottnak találta az emberölés bűntettének kísérletét, ezért mindkét vádlottra 12-12 év fegyházbüntetést szabott ki, valamint 8-8 esztendőre eltiltotta őket a közügyek gyakorlásától. Ismert szombathelyi orvos volt az emberölési kísérlet áldozata.

Zaol.hu

Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Kedden délelőtt a perbeszédekkel kezdődött az emberölés bűntettének kísérletével vádolt S. P. és társa büntetőügyének utolsó tárgyalási napja, ahol először a Vas Vármegyei Főügyészség képviseletében Ságiné dr. Krizmanich Ágnes ismertette a vádat. Álláspontjuk szerint egyértelműnek tűnik a bizonyítékok alapján, hogy a két, egymással szerelmi viszonyt ápoló vádlott előbb mérgezéssel, majd pedig fojtogatás útján akarta megölni az ismert szombathelyi orvost. Az ügyész véleménye szerint a szándékuk emberölésre irányult, aminek kivitelezését előre kitervelték.

Az ügyész után dr. Popgyákunik Péter, az I. rendű vádlott jogi képviselője tartotta meg védőbeszédét, melyben részletesen taglalta a történéseket. Elmondása szerint sem a mérgezés, sem pedig a fojtogatás nem bizonyítható, így összességében az emberölés kísérlete sem. Álláspontja alapján maximum az életveszélyt okozó testi sértés kísérlete merülhet fel, bár a sértett egyik esetben sem került életveszélyes állapotba. A II. rendű vádlott védőügyvédje, dr. Hankó Faragó Miklós főként a sértett férj és a vádlottá avanzsáló feleség kapcsolatára fókuszált. 

Mindezek után dr. Rácz József tanácsvezető bíró meghozta az ítéletet. Eszerint mindkét vádlott bűnös emberölés bűntettének kísérletében, mint társtettes. Ezért S. P. 12 év fegyházbüntetést kapott, a közügyek gyakorlásától pedig 8 évre lett eltiltva. A II. rendű vádlott, dr. N.-né P. Á. hasonló büntetést kapott. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért nyújtott be fellebbezést, a két védőügyvéd pedig teljes körű fellebbezést jelentett be.

További részleteket a Vaol.hu oldalán találhatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában