Augusztus végéig tart

2018.07.17. 09:00

Teljes útzár mellett cserélik a gázelosztó vezetékeket a kanizsai utcában

Tegnaptól teljes útzár és parkolási tilalom van érvényben a Csengery utca és a Széchenyi tér közti szakaszon. A szolgáltató a gázelosztó vezetékeket cseréli ki.

Szabó Zsófia

Mostantól csak a lakók hajthatnak be a Zrínyi utcára Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Varga Ivett, a cég regionális kommunikációs szakreferense jelezte: az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. a földgázellátás műszaki-biztonsági színvonalának növelése érdekében végez a belvárosban rekonstrukciós munkálatokat. Ahogy az elmúlt években, úgy az elkövetkezendő időszakban is több helyütt végeznek hasonló beruházásokat.

Mostantól csak a lakók hajthatnak be a Zrínyi utcára Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

– Ennek keretében történik meg a Zrínyi utca jelentős szakaszán a gázelosztó vezetékek cseréje, 25 millió forintból – mondta. – A munkálatok már zajlanak a Csengery utca és a Széchenyi tér közti szakaszon. Az eredeti acél gázvezetékek több, mint 40 évesek, ezért a cseréjük műszakilag is indokolt. Korszerű, polietilén vezetékeket építünk be a régiek helyett, mintegy 240 méter hosszan. Ezenkívül a leágazó vezetékek is megújulnak, amik a házakhoz viszik a földgázt. A rekonstrukcióhoz elkerülhetetlen az útburkolat felbontása, ezért is lesz teljes útzár és parkolási tilalom az érintett részen augusztus végéig – összegezte Varga Ivett, hozzátéve: kérik a lakosságot, hogy a munkaterület közelében fokozott óvatossággal közlekedjenek.

A hónap végén a Szemere utcában is elkezdődik majd a gázvezetékek cseréje, szintén teljes útzár mellett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában