Egy hét a kerékpározásért

2018.09.29. 13:00

Minden diákhoz eljutott a Bringasuli program üzenete

Egész héten át a kerékpározás köré szerveztek programokat a város általános- és középiskoláiban a gyerekeknek a Bringasuli kampány keretében.

Korosa Titanilla

Közös „bicikliemelés” zárta a hetet Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

Tegnap a rendezvénytéren zá­rult a kerékpáros hét, ahol mintegy 150 diák gyűlt össze, hogy a meghirdetett rajzpályázat és a kerékpár-összeszerelő versenyek eredményhirdetésén izguljon. A Bringasuli kampány keretében ezt megelőzően hét közben minden iskolában más-más napon reggelivel – pogácsával és almával – ajándékozták meg a szervezők a kerékpárral iskolába érkezőket.

A programot az önkormányzat fenntartható közlekedésfejlesztést célzó pályázatának keretében tartották meg, mellyel a kerékpáros szemléletet is terjesztik, népszerűsítik a fiatalok körében.

Közös „bicikliemelés” zárta a hetet Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

– Ezen a héten változatos programokkal igyekeztünk ked­vet csinálni a diákoknak a kerékpározáshoz – mondta el Kovácsné Kocsi Zsuzsanna projektmenedzser. – A rajzpályázat és az összeszerelő verseny mellett vetélkedhettek abban is, hogy osztályonként hányan tudnak biciklivel elmenni az iskolába.

A kampány során több száz diákot sikerült megszólítani, hiszen mindannyian találkoztak iskolába menet a bringás reggeli standjával, míg mintegy 250 gyermek aktívan is bekapcsolódott a programokba: bringáztak, rajzoltak, vagy rábeszélték a szülőket, nagyszülőket, hogy kerékpárral kísérjék el őket az iskolába.

A rendezvényt közös biciklis performanszt alkotva zárták, fejük fölé emelték a kerékpárjukat, a nagyok önállóan, a kicsik pedig többen összeállva, együttes erővel teljesítették a feladatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában