Az ellenzékiek is utazhatnak

2019.02.01. 11:30

Mutatjuk, mi mindenről döntött a kanizsai közgyűlés

A város idei külkapcsolati terveiről, a dödöllefesztivál megrendezésére vonatkozó pályázatról, az óvodai jelentkezésekről és a körzethatárok megállapításáról is döntött csütörtöki ülésén a közgyűlés.

Pásztor András

A bor- és dödöllefesztivált idén tizenhatodszor rendezik már meg

Forrás: ZH Archívum

Fotó: Szakony Attila

A Kanizsai Kulturális Központ élére az egyetlen pályázót, az intézmény eddigi igazgatóját, Kovácsné Mikola Máriát választotta meg a testület. Ugyanezt nem mondhatja el magáról Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója, aki szintén egyedüli pályázóként jelentkezett a feladatra.

Az ő pályázatát 5 igen és 7 tartózkodás mellett nem támogatta a közgyűlés, ám a testület egyelőre új pályázat kiírásáról sem határozott. Czupi Gyula megbízatása március 31-ig szól, a testület addig vélhetően talál valamiféle megoldást. A Thúry György Múzeum igazgatói posztjára két pályázó volt, a közgyűlés végül a jelenlegi igazgatót, Száraz Csillát támogatta.

Mint elhangzott: a testvérvárosokkal való kapcsolattartás terén a városi programok kiemelkedő jelentőséggel bírnak, ezért a korábbi hagyományoknak megfelelően az idén is számos partnertelepülés küldöttsége kap meghívást a városnapi ünnepségre, amelyet április 26–27-én rendeznek meg. Emellett a kanizsai önkormányzat is eleget tesz a testvérvárosi meghívásoknak.

A bor- és dödöllefesztivált idén tizenhatodszor rendezik már meg
Fotó: Szakony Attila / ZH Archívum

A napirend kapcsán dr. Fodor Csaba (MSZP) némi kritikát is megfogalmazott. Mint mondta: az elmúlt időszakban csak elvétve fordult elő, hogy a városi delegációba ellenzéki képviselők is helyet kaptak volna, holott korábban nem ez volt a jellemző. Dénes Sándor polgármester ígéretet tett, hogy a jövőben az ellenzéki képviselők is tagjai lehetnek a kanizsai küldöttségnek.

A testület döntött arról is, hogy az idei, immár 16. kanizsai bor- és dödöllefesztivál rendezésére pályázatot ír ki. Az önkormányzat anyagilag is hozzájárul a rendezvény támogatásához, idén 5,5 millió forintot biztosít a város. A pályázatokat – amelyeket a humán bizottság bírál el – április 30-ig lehet beküldeni.

A közgyűlés csütörtökön az óvodai körzethatárok minimális módosításáról is döntött, illetve arról is határozat született, hogy az óvodai felvétel iránti kérelmet április 11–12. között, míg a beiratkozást május 7–8-án lehet megejteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában