Vetélkedő

2019.03.26. 14:00

Lenti csatlakozott az Internet Fiesta programsorozathoz

A helyi könyvtár is csatlakozott az idei Internet Fiesta programsorozat keretében a zalaegerszegi Deák könyvtár által kezdeményezett internethasználati vetélkedőhöz.

Korosa Titanilla

Fotó: a szerző

A Byte-ok között barangolva, könyvek között keresgélve című programra Lentiben négy csapat jelentkezett, összesen 14

fővel bonyolították le a vetélkedőt az elmúlt hét végén.

A csapattagok közt tizenévesek és nyugdíjasok is voltak, nekik képzőművészet, építészet, magyar népművészet témakörökhöz kapcsolódóan adtak feladatokat a szervezők. A megoldások döntő többségét az internet segítségével kellett megadniuk a versenyzőknek, egy feladathoz pedig hagyományos módon a megadott könyvben kellett a választ keresni. A nagyon szoros versenyben 3 pont döntött a helyezésekről, a harmadik helyen holtversenyben végzett két csapat. A vetélkedőt végül a Betűfalók együttese nyerte.

Fotó: a szerző

Az Internet Fiesta programsorozathoz a lenti mellett a környékbeli kistelepülések könyvtárai is csatlakoztak, a legtöbb intézményt a Szeretem a könyvtáram fantázianevű szelfipályázatba sikerült bevonni. Ennek lényege, hogy a szelfi témája adott település könyvtára legyen, és a képpel népszerűsítse annak készítője az olvasást, valamint a könyvtárhasználatot. A kiírás tegnap lezárult, a zsűri a következő napokban kiválasztja a legjobbnak ítélt fotót, melynek készítője társasjátékot nyer a könyvtárának. A fotópályázat mellett előadások is szerepelnek az e héten zajló programok közt, ezeken szó lesz például a közösségi kommunikációról, a közösségi oldalak előnyeiről, az okoseszközök használatáról, illetve az Internet nyújtotta lehetőségekről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában