kerek jubileum

2019.05.27. 09:00

Hatvan éve alakult a Lovászi Olajbányász Vadásztársaság

Hatvanéves idén a Lovászi Olajbányász Vadásztársaság. Az elmúlt hét végén jubileumi ünnepséget szerveztek.

Korosa Titanilla

Jakab István és Kondákor József az életfánál

Fotó: Korosa Titanilla

Kondákor József, a társaság elnöke felidézte a kezdeteket és a hat évtized nehézségeit, örömeit.

– Vadásztársaságunk célja a baráti kapcsolatok kiszélesítése, a természet ápolása, védelme, valamint a kikapcsolódás elősegítése – mondta Kondákor József. – A vadászat nemcsak szórakozás, hanem gazdasági harc is. Mi megteremtettük a lehetőségét, hogy együtt örülhetünk az elért sikereknek, és annak a lehetőségét is, hogy a Kerka völgyében még 18 évig vadászhassanak tagjaink, vendégeink.

Ünnepi beszédet Jakab István, az Országgyűlés alelnöke mondott. Arról szólt, hogy a lovászi vadásztársaságnak megérte végigjárni a küzdelmes utat, hiszen együtt maradt a tagság, értéket teremt, és van mit átadni a jövő generációjának.

Jakab István és Kondákor József az életfánál
Fotó: Korosa Titanilla

– Komoly infrastruktúrával és jelentős vadállománnyal bír a vadásztársaság, tagjai büszkén tekintenek a jövőbe – fejtette ki. – 2021-ben vadászati világkiállítás lesz Magyarországon. Úgy hiszem, ismét képesek leszünk felmutatni olyan értéket, amelyre a világ is felnézhet.

Elhangzott, hogy a vadásztársaság mintegy 3300 hektár területtel rendelkezik, itt tart a 40 fős tagság jó hangulatú vadászatokat. A fácánhajtásokat az évtizedek alatt felváltották a vaddisznóvadászatok. Közben Zala gímszarvas-nagyhatalom lett, a társaság tagjai közül többen rekorder trófeákat tudhatnak magukénak.

A köszöntőket követően többen elismerésben részesültek, majd az elhunyt vadásztársakra emlékezve koszorúkat helyeztek el a jelenlévők az életfánál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában