Új ismeretek

2019.09.19. 16:30

Tartalmas évet tud maga mögött a Nagykanizsa és Környéke Méhész Egyesület

Tradícióihoz híven ebben az évben is számos programot szervezett tagjainak a Nagykanizsa és Környéke Méhész Egyesület.

Horváth-Balogh Attila

A kanizsai méhészek szakmai partnereikkel Szerbiába is ellátogattak, ahol egy bemutató-méhészetet néztek meg

Fotó: ZH

Somogyi Gyulától, a szervezet elnökétől megtudtuk: évről évre hasznos és aktuális témákat feldolgozó előadásokkal igyekeznek kedvezni a méhészeiknek.

A kanizsai méhészek szakmai partnereikkel Szerbiába is ellátogattak, ahol egy bemutató-méhészetet néztek meg Fotó: ZH

– Február–márciusban az ország több pontjáról hívtunk meg előadókat annak érdekében, hogy a kollégákat tovább képezzük és ellássuk új információkkal, mert a méhészetnek is (mint minden más ágazatnak) folyamatosan fejlődnie kell – jelentette ki Somogyi Gyula. – Majd kétnapos látogatást tettünk egy bajai bemutató-méhészetben, ahol Hunor-rendszert tekinthettünk meg, továbbá a Gemenc Ökoturisztikai Központban megnéztünk egy kiállítást is. Június végén szintén felkerestünk kettő bemutató-méhészetet: Petneházi Antal, illetve dr. Völgyesi László voltak a vendéglátóink. Előbbinél az oxálsavas tartós hordozó használatával ismerkedhettünk, utóbbinál pedig 104 családos nagyboconádi tolnai konténerekről, védőeszközökről tájékozódhattunk. Sok éve már, hogy nagyobb lélegzetű nyári kirándulást szervezünk a tagság számára, ezúttal Szerbiába utaztunk, ahol ugyancsak látogatást tettünk többek közt egy székelykevei méhészetben. Megtudtuk, a méz ára ugyanolyan alacsony, mint nálunk. De ott még annyival rosszabb a helyzet, hogy beengedték a kínai „mézet”. Ezer forintért kapható „akácméz”, aminek semmi köze a méhekhez, hanem melaszból készítik.

Somogyi Gyula jelezte: novemberben ismét felkeresik az oktatási intézményeket mézes reggeli nevű programjukkal, december 13-án, Szent Ambrus napján pedig Homokkomáromban tartják szentmisével egybekötve az év utolsó szakmai előadását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában