Fokozott figyelem

2020.03.03. 07:00

Vírus: értekezletet tartottak a zalaegerszegi városházán

Országszerte fokozott figyelem kíséri a koronavírusos fertőzéses járványt, amely az eddigi tájékoztatás szerint nem jelent meg Magyarországon.

ZH

Védőfelszerelésbe öltözött mentős

Fotó: OMSZ

A február 25-én kiadott eljárásrend szerinti felkészülést a hazai hatóságok, egészségügyi szervezetek, a kórházi és háziorvosi hálózat már hetekkel ezelőtt megkezdte. Információink szerint ennek a része volt a városházán tegnap tartott értekezlet, amelyen a megyei tisztifőorvosi szolgálat, a kórház, a mentők szakemberei, háziorvosok és az önkormányzat szakosztályának munkatársai vettek részt. A tanácskozáson a háziorvosok tájékoztatást kaptak a betegutakkal kapcsolatos teendőkről, az egészségügyi protokollról, az együttműködés rendjéről. A lakosság számára fontos: ha valaki járt a fertőzéssel érintett területeken és tünetet észlel magán, telefonon hívja a házorvosát, aki tájékoztatja a további lépésekről. Pozitív eset továbbra sincs az országban, hangzott el az értekezleten.

Védőfelszerelésbe öltözött mentős
Fotó: OMSZ

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában