Koronavírus Zalában

2020.04.28. 15:00

Ingyenes tanácsok tizenhárom zalai ügyvédtől

Zalában is önkéntes akciót indítottak a megye ügyvédei: ingyenes jogi tanácsokkal segítenek.

Benedek Bálint

Fotó: Shutterstock

Dr. Németh Györgyi nagykanizsai ügyvéd a következőkről tájékoztatta lapunkat: a Zala Megyei Ügyvédi Kamara elnöke felhívására a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel – hasonlóan az ország más ügyvédi kamaráihoz – a megye ügyvédei közül tizenhárman önkéntesen ingyenes jogi tanácsadást vállaltak.

A segélyakciót az önkéntes ügyvédek tegnap indították ingyenes telefonos jogsegélyszolgálat formájában. A jogsegélyben részt vevő ügyvédek nevét, telefonos és időbeli elérhetőségét, valamint szakterületét tartalmazó listát a Zala Megyei Ügyvédi Kamara honlapján lehet megtalálni.

A tanácsadás a telefonáló által előadottak alapján történik. Okiratok megvizsgálására az ingyenes szolgáltatás keretében nincs mód, a tanácsadás hatékonysága szempontjából a telefonálók érdeke, hogy reálisan tájékoztassák az ügyvédet. A segélyakció a veszélyhelyzet nehéz időszakának áthidalását szolgálja.

– Kollégáink felkészülten, empatikusan várják a jogi tanácsra szorulók hívásait – nyilatkozta lapunknak dr. Németh Györgyi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában