környezetbarát megoldás

2020.08.07. 11:30

A Ferzol Metál Kft. világon elsőként használ „zöld” oxigént

Történelmi jelentőségű eseményre került sor a Ferzol Metál Kft. nagykanizsai telephelyén. A finomlemez-megmunkálással foglalkozó magyar cég a világon elsőként vezette be a gyártástechnológiája során az úgynevezett „zöld” oxigént.

Benedek Bálint

A gyárlátogatás pillanata. Andreas X. Müller (balról), Bíró Zoltán, a Ferzol Kft. Ferzol csoport ügyvezető- tulajdonosa, Eric Schultze, a zöld oxigént előállító vállalat kelet-európai értékesítési igazgatója és Vásárhelyi László Fotó: Benedek Bálint

A környezetbarát módon előállított zöld oxigén technológia részleteiről Vásárhelyi László, a Ferzol Metál Kft. gyárigazgatója beszélt, aki a zöld oxigént előállító világhírű gázszolgáltató cég képviselőit gyárlátogatáson fogadta a minap.

A gyárlátogatás pillanata. Andreas X. Müller (balról), Bíró Zoltán, a Ferzol Kft. Ferzol csoport ügyvezető- tulajdonosa, Eric Schultze, a zöld oxigént előállító vállalat kelet-európai értékesítési igazgatója és Vásárhelyi László Fotó: Benedek Bálint

– A zöld oxigén olyan levegőgáz, amelyet száz százalékban megújuló energia felhasználásával állítanak elő – említette Vásárhelyi László. – Ez az oxigén-előállítási módszer lényegesen alacsonyabb szén-dioxid-lábnyomot eredményez a hagyományos gyártási folyamathoz képest. Ezen az úton haladva, a miénk az első olyan cég a világon, amely alacsonyabb CO2-lábnyomú levegőgázokat vezet be a lemezmegmunkálási technológiában. Éppen ezért számít mérföldkőnek a Ferzol Metál Kft. magyar tulajdonú családi vállalkozás és a piacvezető multinacionális gázszolgáltató közötti megállapodás.

A zöld oxigént előállító vállalatnak a nagykanizsai helyszínre látogató magyarországi vezérigazgatója, Andreas X. Müller elmondta: kiváló minőségű megoldásaik, technológiáik és szolgáltatásaik révén versenyelőnyt biztosítanak ügyfeleiknek, segítve őket termelékenységük, energiahatékonyságuk és környezeti teljesítményük javításában.

A vállalat vezérigazgatója hozzátette: a fenntarthatóság mint egyik fő alapelvük ihlette a legújabb termékcsaládjukat. Zöld termékeiket 100 százalékban megújuló forrásokból előállított energia felhasználásával gyártják, így jelentős mértékben csökkentve a szén-dioxid kibocsátását.

Az egyeztetésen elhangzott: a zöld gázok vásárlásakor minden alkalommal, úgynevezett zöld tanúsítványt bocsátanak ki, amely pontosan megmutatja, hogy egy adott termék vásárlásával mennyivel csökkentették szén-dioxid lábnyomukat.

– Ezt az eljárást az innovatív levegőbontó üzemünk tette lehetővé – folytatta Andreas X. Müller, aki hozzátette: ez a megoldás segíti a termelési folyamatok összehangolását az energiaellátás természetes ingadozásaival, és támogatja a megújuló energia felhasználását. Ez a technológia irányt mutat az alacsony szén-dioxid kibocsátású vagy kibocsátástól mentes társadalom felé vezető úton.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában