Az akciót az újrahasznosítás jegyében szervezték meg

2020.10.30. 15:00

600 kilogramm használt farmer gyűlt össze Zalaegerszegen

Több mint 600 kilogramm használt farmer gyűlt össze egy akció keretében, a részt vevő intézmények pedig cserébe hasznos kiegészítőket, varróeszközöket, párnákat kaptak.

Jóna István

Az összegyűjtött farmereket Halász János és Keresztúri Zsolt készítette elő a szállításhoz Fotó: Tóth Ágnes

Nem túlzás, hogy a magyar háztartások zömében rengeteg megunt, elhasználódott holmi halmozódik fel, amelyek aztán jó eséllyel a szemetesben végzik. Király Virgínia is ebben a cipőben járt, amikor 2019 nyarán elkezdte tudatosan használni a közösségi hálót.

– Sajnáltam kidobni például a régi farmereket vagy műbőr táskákat, amelyek kívülről feslenek, de a belsejük még használható – mondta Király Virgínia. – Meglepetésemre sok bolt veszi be és hasznosítja újra a használt farmert, ebből következett a gyűjtés ötlete.

Az akcióra felfigyelt a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesületének elnöke, Tóth Ágnes, akinek az indíttatására megyei szintre terjesztették ki a Facebookon meghirdetett akciót.

Az összegyűjtött farmereket Halász János és Keresztúri Zsolt készítette elő a szállításhoz Fotó: Tóth Ágnes

– Szeptember végétől egy hónapig gyűjtöttük, és a munkában a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság összes zalai intézménye részt vett – tájékoztatott Tóth Ágnes. – A farmerekért az újrahasznosító cégtől többek közt varrócérnát, kartont, függönyanyagokat, cipzárakat, gombokat kaptak az intézmények.

A mások által megunt táskákat a Göcsej Népművészeti Egyesületnek ajánlották fel, és ezekből még lehet válogatni a megyeszékhelyi, belvárosi népművészeti boltban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában