több mint 85 millió forintból bővült

2020.10.13. 16:30

Bölcsődei nevelésre is alkalmas lett a gellénházi óvoda

Teljes belső átalakításon esett át a község óvodaépülete, amely egy bölcsődei csoportszobával és egy tornaszobával is bővült több mint 85 millió forintból.

Jóna István

A felújított gellénházi óvoda épületében a bölcsődei csoportszobát tekintette meg Tóth László önkormányzati képviselő, Vigh László, Pirzsókné Lóránt Emília óvodavezető és Farkas Imre Józsefné

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Gellénházán régóta működik óvoda, több település gyermekinek nevelését biztosítva. Az elmúlt években egyre nagyobb igény merült fel a kisgyermekes szülők részéről, hogy egy bölcsődei csoportot is alakítsanak ki az intézményben segítve ezzel a szülők munkába való visszatérését.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

- Három évvel ezelőtt egy településfejlesztési operatív pályázati lehetőségnek hála, alkalmunk nyílt az óvodaépület felújítására és bővítésére. A kivitelezés során több olyan probléma jött elő, aminek a megvalósítása nem volt a pályázatban rögzítve. A munka költségeit, az időközben felmerült problémák miatt nem tudta fedezni az 58 millió forintos pályázati forrás, így több mint 27 millió forintot az önkormányzatnak, saját költségből kellett hozzátennie- fogalmazott köszöntőjében Farkas Imre Józsefné polgármester.

A felújított gellénházi óvoda épületében a bölcsődei csoportszobát tekintette meg Tóth László önkormányzati képviselő, Vigh László, Pirzsókné Lóránt Emília óvodavezető és Farkas Imre Józsefné Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Belső felújítás során új burkolatokat és új festést is kapott az épület, valamint a vizesblokkok is megújultak. Az óvodaépület átalakítása révén egy modern intézményben folyhat a 62 óvodás és 7 bölcsődés korú kisgyermek nevelése.

Az ünnepélyes átadáson Vigh László országgyűlési képviselő köszöntőjében a település vezetőinek felelős gondolkodását emelte ki, akik nem sajnáltak időt és pénzt áldozni a gyermekek nevelési körülményeinek fejlesztésére.

Az udvarrészen a szülői munkaközösség és a Földgázszállító Zrt. felajánlásából egy csúszda is helyet kapott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában