játszótér és pihenőpark épül

2020.10.22. 07:00

Gondolnak a családokra Zalakaroson

Családi játszótér és pihenőpark építését határozta el az önkormányzat. A tervezett beruházáshoz pályázati forrásokat is keresnek.

Horváth-Balogh Attila

A képviselő-testület még februárban azt a határozatot hozta, hogy a polgármesteri hivatal illetékes osztálya vizsgálja meg a Liget utca végén, a temető bejáratával szemben lévő zöldterületen egy családi játszótér és pihenőpark építésének a lehetőségét. Novák Ferenc polgármester lapunknak elmondta: korábban több játszóterük is volt, s a megmaradt objektumok számát mindenképpen bővíteni szeretnék. Ebbe a törekvésbe illeszkedik a Liget utcai családi játszótér és pihenőpark projektje is.

– Ez több lenne, mint egy játszótér, melynek megvalósítását azért is tartjuk fontosnak, mert ma még Magyarországon nagyon kevés családi játszótér és pihenőpark létezik – szögezte le a polgármester. – Ausztriában jóval nagyobb a számuk, nagy népszerűségnek örvendenek. A településünkön e célra kiszemelt helyszín közelében található az iskola és az óvoda is, ami azt jelenti, hogy pár perces gyaloglás után 300-400 gyermek és szüleik tudnák használni a családi játszóteret és pihenőparkot. Ezzel a játék, a szórakozás és a kikapcsolódás komplex lehetőségét teremtenénk meg.

Novák Ferenc hozzátette: nagy öröm számára, hogy a képviselő-testület az elvi hozzájárulást már megadta a fejlesztéshez, melynek finanszírozásához pályázati források elnyerésében reménykednek. A testület határozata kitért arra is, hogy a pénzügyi fedezet megteremtése után a meglévő játszóterek felújítását, új elemekkel való bővítését is fontolják meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában