Frissen Zalából

2021.07.30. 15:00

Szeptemberben tartják a szilvágyi közösségi tér avatóját

Jó ütemben haladnak a közösségi tér létrehozásának munkálatai a göcseji településen, már az épület külső szigetelésénél tartanak a kivitelezők, s ezzel párhuzamosan a belső rész kialakítása is megkezdődött.

Gyuricza Ferenc

A kép előterében Lovkó László és Kaszás Kristóf ablakpárkányt szerel éppen, mögöttük Péntek Katalin

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A héten a járólapokat rakták le a munkások, ottjártunkkor pedig az ablakpárkányokon dolgoztak a szakemberek.

Péntek Katalin polgármester szerint mindez azt is jelenti, hogy biztosan elkészülnek a tervezett határidőre, így a szeptemberi Göcseji Szilvafesztiválon az avatóünnepségre is sor kerülhet. Emellett több más program is folyamatban van a községben, így könyvtári eszközfejlesztésre közel 1,2 millió forintot nyertek a Nemzeti Kulturális Alaptól, továbbá az Agrárminisztérium országfásítási pályázatán is sikeresen szerepeltek, utóbbi révén az ősz folyamán tíz-tíz darab fehér eperfát, gömb szivarfát és királydiót ültethetnek ki a levendulás kertbe, a faluközponti parkba és a temetőbe.

A kép előterében Lovkó László és Kaszás Kristóf ablakpárkányt szerel éppen, mögöttük Péntek Katalin Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– Folyamatban van a testvértelepülési pályázatunk is – folytatta a polgármester. – A tavalyi szilvafesztiválon még fogadtuk a felvidéki Nagymad küldöttségét, ám a látogatásukat a pandémia miatt már nem tudtuk viszonozni, így erre most kerül sor. Augusztus 6-án 14 fős küldöttséggel utazunk ki hozzájuk.

Péntek Katalin elmondta: már készítik elő a következő testvértelepülési pályázatot, reményeik szerint azon is sikeresen szerepelnek. Akárcsak az Agrárminisztérium zártkerti fejlesztési programjában, melynek révén újabb boronafalú pince felújítását, valamint további fejlesztéseket terveznek megvalósítani a települést övező szőlőhegyen. Előbbi pályázatnak augusztus 2., utóbbinak augusztus 9. a beadási határideje.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában