Frissen Zalából

2021.08.27. 14:00

Egy hetet töltenek a zalaszabari honvédelmi táborban a dunántúli fiatalok

A honvédelmi tábor résztvevői szerdán az Országos Magyar Vadászkamara megyei szervezeténél ismerkedhettek a vadászok munkájával és annak eszközeivel.

Jóna István

A tábor résztvevői katonás rendben hagyták el a megyei vadászkamara épületét is

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Jóna István

Egy héten keresztül Zalaszabar a helyszíne az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezredének 48. Nagy Sándor Területvédelmi Zászlóalja irányításával szervezett honvédelmi tábornak, ahol a Dunántúlról érkezett 28 fiatal ismerkedik a katonaélettel. A hazafias és honvédelmi nevelés programjai közül az egyik legnépszerűbb a honvédelmi tábor, ahol hivatásos katonák irányításával kapnak maradandó élményt a résztvevők. Önbizalmat szerezhetnek, közösséggé formálódhatnak és leküzdhetik saját korlátaikat is – tájékoztatott Ernszt József törzszászlós, a tábor vezetője.

A tábor résztvevői katonás rendben hagyták el a megyei vadászkamara épületét is
Fotó: Jóna István / Zalai Hírlap

A táborban részt vevő 12-15 éves gyerekek álcázási technikákkal, tereptannal és életmentéssel is megismerkedtek.

A szerdai programon Győrvári Attila, a Vadászkamara titkára, megyei fővadász fogadta a táborozókat. Elhangzott: két éve a Honvédelmi Minisztérium és az országos vadászkamara együttműködési megállapodást kötött, és ennek részét képezi az Ismerd meg a vadászokat című tábori programelem is. Melynek során előadás hangzott el az aranysakálról. Ebben szó esett a ragadozó stratégiájáról, mely kapcsolható egy katonai stratégiára is, az egységhez és az együttműködéshez.

A honvédelmi táborok igyekeznek kedvet csinálni a fiataloknak a katonai pályához, akár hivatásos vagy önkéntes szolgálat formájában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában