Frissen Zalából

2021.11.22. 07:00

Utat és járdát újítottak fel Szilvágyon – Minden önkormányzat megkapja a támogatást

A legújabb fejlesztésnek köszönhetően minden egyes lakóingatlan aszfaltozott úton közelíthető meg ma már a göcseji településen – mondta Péntek Katalin polgármester a Béke utca egy rövidebb szakasza, illetve a járda felújítása utáni avatáson.

Gyuricza Ferenc

Péntek Katalin polgármester (balról), Vigh László országgyűlési képviselő és Némethné Gerencsér Gyöngyi önkormányzati képviselő az avatóünnepségen

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A beruházás egy belügyminisztériumi pályázat elnyerésével valósulhatott meg. Az elnyert összeg több mint 9,3 millió forint volt, ami a teljes költség 85 százalékát jelentette. Péntek Katalin polgármester hozzátette: a járda töredezett, illetve balesetveszélyes is volt.

Péntek Katalin polgármester (balról), Vigh László országgyűlési képviselő és Némethné Gerencsér Gyöngyi önkormányzati képviselő az avatóünnepségen
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: a Belügyminisztérium minden évben meghirdeti háromlábú támogatási pályázatát, amely utak, járdák, önkormányzati tulajdonú épületek felújítását teszi lehetővé. Ez a forrás egyrészt a Magyar falu program kiegészítését szolgálja, más volumenű, nagyobb fejlesztésekre biztosítva lehetőséget, ám önerő hozzárendelésével.

– Az a jó hírem van a választókerületemhez tartozó önkormányzatok számára, hogy aki ez évben a Belügyminisztériumhoz pályázott, s megfelelt a kiírásban szereplő feltételeknek, mindenki megkapja az igényelt összeget. Ez mintegy harminc települést jelent – folytatta Vigh László, majd a koronavírus-járványra tért rá. – Azt kérem mindenkitől, hogy segítsék átvészelni az előttünk álló időszakot. Az önkormányzatok erre az évre már ne kössenek le rendezvényeket, főleg zárt térbe ne tervezzenek programot. Amit leszerveztek, azt a lehető legnagyobb óvatosság mellett, maszkviseléssel, távolságtartással tartsák meg. Ha tovább romlik a helyzet, biztosan lesznek még szigorítások. A polgármesterek mutassanak példát az oltás felvételével, s a lakosok körében mozgó alkalmazottak, falugondnokok, házi gondozók ugyancsak oltassák be magukat. Él az országban 400 ezer olyan idős korú személy, aki egyelőre még nem vette fel az oltást, ők a legveszélyeztetettebbek, rájuk különösképpen vigyáznunk kell.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában