Frissen Zalából

2021.12.23. 10:00

Rászoruló családnak vitt ajándékot Vigh László országgyűlési képviselő

Én kamiont kérek a Jézuskától, ezzel fogadta a hatéves Kevin szerdán délelőtt az ajándékokkal érkező vendégeket.

Arany Gábor

Vigh László a családnál, a kép bal oldalán Vizsyné Kulcsár Krisztina védőnő

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos érkezett a családhoz, és vitt nagy dobozt megpakolva élelmiszerekkel. Mint elmondta, minden évben karácsony előtt igyekszik rászoruló emberekhez ajándékot eljuttatni, és ehhez a védőnői szolgálattól kér információt, segítséget. 

Ajánlásuk alapján ez évben a belvárosban lakó Böröcz Tibornéra esett a választás. A fiatalasszony négy gyermeket nevel, Alexa 9, Dominik 8, Kevin 6 és Lana 2 éves. Mint mondta, korábban a Flexben dolgozott, de most a gyerekek mellől nem tud eljárni, a férje jelenleg nem él velük, így minden gond az ő vállát nyomja. 

Vizsyné Kulcsár Krisztina védőnő érdeklődésünkre elmondta, hogy 135 családdal tartja a kapcsolatot a belvárosban, közülük tíz tekinthető olyannak, amelyik segítségre szorul, köztük Böröczék. 

Közben az ajándékok előkerültek a dobozból, a gyerek is felélénkültek, Lana már arról beszélt, hogy neki egy hercegnő kell. Talán teljesülhet az álma, mert Vigh László százezer forinttal is hozzájárult a karácsonyi kiadásokhoz, és felajánlotta segítségét a későbbi időszakra is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában