Pumptrack

2022.10.01. 06:50

Pumpapálya az öröm-kerékpározásért Murakeresztúron

Az Aktív Magyarország program jóvoltából 13 millió forintos pályázati forrásból, a közösség összefogásával 800 négyzetméteres területen alakítottak ki pumpapályát a József Attila utcában.

Benedek Bálint

Az ünnepélyes átadón balról Kacsó Dániel, Virovecz Botond a helyi kerékpárosok képviseletében és Polgár Róbert

Fotó: Szakony Attila

Az avatóünnepséget pénteken tartották a murakeresztúri Zrínyi-iskola tanulóinak körében, melyen Polgár Róbert polgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszédében elmondta: a pályázati forráson kívül az önrészt a murakeresztúri önkormányzat, vállalkozók és magánszemélyek biztosították. Rajtuk kívül szinte az egész közösség kivette a részét a munkából, hogy a beruházás megfelelő színvonalon készülhessen el a gyerekek legnagyobb örömére.

- A József Attila utcai pályát már az avatás előtt felfedezték, bejárták és körbebiciklizték a fiatalok, mindegyikőjük tetszését elnyerte - folytatta. - Mind közül az ívek legjobb ismerője a közelben lakó Virovecz Botond, akire a pálya felügyelőjeként is számítunk. Nagyon jó lenne, ha az egész közösség magáénak érezné az elkészült pumpapályát, mely hamarosan további térbútorokkal gazdagodik. Sőt egyfajta közösségi szabadidős parkot hozunk létre itt, hiszen megfelelő forrás esetén tervezünk egy futókört, valamint egy saját testsúlyos fitnesz eszközökből álló területet is.

Kacsó Dániel, az Aktív Magyarországért program sajtófőnöke szerint a mosolygós gyerekarcok mutatják a legjobban, milyen hasznos a beruházás. Hozzátette: országosan több mint száz olyan pumpapálya készült el, mely kimozdítja a fiatalokat a számítógép fogságából, de még a mobiltelefont is le kell rakniuk ahhoz, hogy biztonságosan használhassák. Emellett kitűnő a létesítmény testedzésre, az állóképesség javítására, sőt sok gyakorlással a kerékpározás örömforrás lesz, vagy akár életformává válhat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában