Új DK-elnök Keszthelyen

2023.06.20. 18:15

Dékány Péter vezeti a párt választókerületi szervezetét

Dékány Péter lett a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke a zalai 2-es számú, Keszthely központú körzetben.

Péter B. Árpád

Ara-Kovács Attila (balról) és Dékány Péter a választókerületi elnökválasztást követő sajtótájékoztatón

Fotó: Péter B. Árpád

A keszthelyi önkormányzati képviselő azt mondta, legfontosabb feladatuk most az, hogy felkészüljenek az egy év múlva esedékes önkormányzati és európai parlamenti voksolásra. Úgy fogalmazott, lehetőség szerint minden településen szeretnének jelöltet állítani.

Ara-Kovács Attila, a DK EP-képviselője, a párt alelnöke az ülést követő sajtótájékoztatón kijelentette, európai szinten a jobb- és baloldal egyetért sok tekintetben, például a háborúval, a gazdasági lehetőségekkel, a demokratikus és emberi jogokkal kapcsolatban, „viszont nem ért egyet azzal, amit Orbán Viktor és a kormánya megjelenít”.

Szerinte Európa ebben is egységes, mert a magyar kormányfő mögött semmilyen pártcsalád sincs, még a szélsőjobbos erők is bejöttek a centrumba, mert látták: a lappangó gazdasági válság csak egy demokratikus „politikai vállalkozással” oldható meg, s nem populista jelszavakkal. Ara-Kovács Attila hozzátette, a háború különös módon felhívta a figyelmet arra, amivel Magyarország és Európa kihívásként szemben áll.

Az EP-képviselő kiemelte: Európa abban is tökéletesen egyetért – szemben Orbán Viktorral –, hogy az ukrán katonák saját országuk szuverenitását védelmezik, s egyúttal Európa szabadságáért is harcolnak. A politikus kiemelte: „Ukrajna nem fog elesni, mert az egész világ összefogott vele”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában