Példaként lehet őket mások elé állítani

2023.10.15. 14:38

Átadták a zalai Prima Díjakat

Nagyszabású gálaest keretében, a nagykanizsai Hevesi Sándor Művelődési Központban tartották szombat este a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Zala Vármegyei Szervezete által szervezett Zala Vármegyei Területi Prima Díj átadási ünnepségét. A rendezvényen a megye prominens személyiségei mellett a gazdasági élet számos fontos szereplője is megjelent.

Gyuricza Ferenc

Balogh Ádám (balról), Baránka József, Balaicz Zoltán zalaegerszegi polgármester, dr. Rashed Adel, Cseresnyés Péter, Józsi György, Balogh László és Perlusz László a díjátadót követően

Fotó: Varga György

A résztvevőket elsőként Balogh Ádám, a VOSZ vármegyei elnöke köszöntötte, aki elmondta: idén már 17. alkalommal rendezik meg a vármegyei Prima-díj átadót, ahol a helyi vállalkozók a helyi kultúra, tudomány és sport képviselőit ünneplik. A Zala Vármegyei Területi Prima-díj jelöltjeiről szólva pedig azt is kiemelte: mindannyian maradandót alkottak a saját területükön, amit tisztelni és becsülni kell. Balogh László, Nagykanizsa polgármestere a jelöltek, azaz „lámpásokkal fénylő egyéniség” méltatása mellett lokálpatrióta gondolatokat kifejtve „a hely szellemét”, a zalaiság lényegét foglalta össze, míg Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője a vállalkozóknak, a vállalkozások vezetőinek és a támogatóknak mondott köszönetet azért, mert társadalmi szerepvállalásuk egyik kifejezőeszközeként lehetőséget biztosítottak arra, hogy Prima-díjak átadásával ismerjék el mindazok munkáját, akiket az élet számos területén – tudomány, művészet, sport és oktatás – példaként lehet mások elé állítani.

A gálaműsorban a nagykanizsai Szikrák táncegyüttes is közreműködött
Fotó: Varga György

A gálaesten elsőként a Zala Vármegyei „Év Vállalkozója” díjakat adták át a gazdasági élet 2023-ban kiemelkedő teljesítményt nyújtó szereplőinek. Ebben az elismerésben részesült az Euro-Geo Kft., a Bánkúti Bútor Kft., a Technoroll Kft., a Königs Bútor Kft., a Lenkovics Trans Kft., valamint a Hidrofilt Kft. is.  

Ezt követte a Zala Vármegyei Perületi Prima Díjak átadása. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a díjra ezúttal is tíz kategória várományosait terjesztették fel. A VOSZ vármegyei szervezete a jelölés során hatvan alkotóra vagy tehetségre összesen 650 ajánlást kapott, az elnökség közülük választotta ki az egyes kategóriák győzteseit, akik közül aztán a Prima-díjasok kerültek ki. Az egyes jelöltek Pelesz Alexandra (irodalom), Mihály Péter (színház-, film- és táncművészet), Boa Endre (képző- és iparművészet), dr. Rashed Adel (tudomány), Janzsó Antal (oktatás és köznevelés), Baránka József (építészet), dr. Jáni János (ismeretterjesztés és média), Józsi György (sport), Kiss-Molnár István (népművészet és közművelődés), valamint a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola (zeneművészet) voltak. 

A Prima-díj jelöltjei és VOSZ Zala vármegyei elnöke. Balról: Baránka József, Janzsó Antal, Pelesz Alexandra, Boa Endre, dr. Rashed Adel, Balogh Ádám, Mihály Péter, Győrffyné Könczöl Tímea, Kiss-Molnár István, Józsi György és dr. Jáni János
Fotó: Varga György

A Prima-díjasok ismertetését különdíjak átadása előzte meg. A Vármegyei Kiemelkedő társadalmi Szerepvállalásért Díjat Kámánné Szép Terézia, a nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója kapott. A közönségszavazás nyertese dr. Rashed Adel, a nagykanizsai Kanizsai Dorottya kórház radiológus főorvosa lett. A díjat lapunk főszerkesztője, Horváth Attila adta át, hiszen a Zalai Hírlap, illetve annak internetes kiadása, a zaol.hu hosszú ideje médiapartnere a Prima-gálának. Horváth Attila elmondta: idén 2116 szavazat érkezett a jelöltekre, ebből 892-t kapott dr. Rashed Adel. A 2023-as Zala Vármegyei Területi Prima-díj különdíjasai Janzsó Antal nyugalmazott iskolaigazgató és a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola lettek, utóbbi képviseletében Győrffyné Könczöl Tímea igazgató vette át az elismerést. Prima-díjat dr. Rashed Adel, Józsi György, a Magyar Labdarúgó Szövetség korábbi zalai igazgatója, illetve Baránka József építész vehetett át. A díjazottak tiszteletére pohárköszöntőt Perlusz László, a VOSZ főtitkára mondott, míg a gálaest Gájer Bálint és a Kanizsa Big Band közös koncertjével zárult.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában