16 házból kettő már kulcsrakész

2023.10.19. 16:00

Új lakópark épül Lentiben

Nyílt napot tartottak csütörtökön Lentiben a Németh-Fa Kft-nél. A programban betekintést nyerhettek az érdeklődők az üzemben végzett munkafolyamatokba, illetve a jelenleg is zajló Liponyak-lakópark építési munkáiba.

Korosa Titanilla

Balról Németh László és Vigh László az épülő lakóparkban Lentiben

Fotó: Korosa Titanilla

Utóbbi projektről Németh László tulajdonos, ügyvezető sajtótájékoztatón számolt be, melyen jelen volt Vigh László országgyűlési képviselő is. Németh László elmondta, hogy cégük a teljes faipari vertikumot átfogja rönkfeldolgozástól a késztermék gyártásáig.  Faházak építéséve 20 éve foglalkoznak, építettek hétvégi, kerti és gerendaházakat, az utóbbi években pedig főként modul- és nagypaneles faházakat. A cég jelenleg Lentiben az üdülőövezetben alakít ki 16 családi házat kétféle kivitelben, 75 és 105 négyzetméteres alapterülettel, fa és természetes anyagok felhasználásával, törekedve karbonsemlegességre és az élhetőségre. A 16 házból kettő már kulcsrakész, a többi folyamatosan készül, várhatóan jövő év végére elkészül a beruházás az ott kialakított úttal, járdával és a közművekkel.

Fotó: Korosa Titanilla

Vigh László azt emelte ki, hogy a családi cégként működtetett Németh-Fa Kft.-nél több mint 100 főt foglalkoztatnak és mindig előre terveznek, ez példaértékű lehet más vállalkozásoknak. A cég számos termékkel van jelen az építőiparban, mely a gazdaság húzó ágazata. Egyebek mellett készházakkal is foglalkoznak, melyek előnye, hogy néhány hónap alatt elkészülnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában