Karácsonyi ünnepség keretein belül

2023.12.22. 14:30

Átadták a Gutorföldéért Díjakat

Csütörtökön a község karácsonyi ünnepségén adták át az idei Gutorföldéért Díjakat az arra érdemeseknek.

Korosa Titanilla

balról Döklen János, Czigány Ferenc, hátul Mátai Péter, Mátai György polgárőrök, elöl Káli Kálmánné, Borbélyné Kovács Erika és Nyakas István

Fotó: Korosa Titanilla

Nyakas István polgármester köszöntötte a megjelenteket, elmondta, hogy fontos hagyomány, hogy karácsony előtt összegyűlik a helyi közösség és a legkisebbektől az idősekig együtt ünnepelnek. Mint mondta: bízik benne, hogy mindannyian megtalálták számításukat a 2023-ban és így lesz ez a jövő évben is.

A műsorban felléptek a helyi iskolások énekkel és tánccal, karácsonyi dalokat énekelt Gutorföldi Nóta- és Dalkör, majd a közönséggel közös énekléssel ért véget a műsor.

Ezt követően adta át a polgármester a díjakat, ez alkalommal is hárman részesültek kitüntetésben. Még 2017-ben döntött úgy a képviselő-testület, hogy létrehozza a Gutorföldéért díjat, mellyel azoknak a személyeknek, szervezeteknek a munkáját ismerik el, akik sokat tették a településért.

A helyi gyekek szerepeltek a műsorban
Fotó: Korosa Titanilla

Posztumusz díjat kapott Káli Kálmán, aki a rendszerváltozást követően 1990-ben lett a település polgármestere. A díjat özvegye Káli Kálmáné vette át. Kitüntették a Gutorfölde Polgárőr Egyesületet. A szervezet 1994 óta működik, 1998-től egyesületként. A tagság 20-30 fő között mozog, feladataikat Gutorföldén, Csertalakoson és Szentpéterföldén végzik. Díjat adományozott az önkormányzat továbbá a Szoldinger pedagógus házaspárnak is. Szoldinger Istvánné Lengyel Ibolya tanító a szentpéterföldei, majd a gutorföldei iskolákban oktatta a nebulókat 1997-ig.  Férje, Szoldinger István szintén évtizedeken át végezte az oktató-nevelő munkát pedagógusként Gutorföldén. A házaspár már elköltözött a településről, nevükben a díjat Borbélyné Kovács Erika, az iskola igazgatója vette át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában