Vármegyei és zalaszentgróti roma önkormányzati hírek

2023.12.19. 11:05

Kitüntetéseket adtak át és karácsonyi ünnepséget tartanak

A hátrányos és a roma származású gyermekek oktatásának segítéséért három személyt ismertek el a Zala Vármegyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat évértékelő rendezvényén, többek között erről számolt be Vajda László, a Zalaszentgróti Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke sajtótájékoztatóján.

Antal Lívia

Forrás: Vajda László facebook oldala

A zalaszentgróti eseményen Orsós Vendel elnök mondott köszöntőt, kiemelve azt, hogy képviselő-testületük egyhangúlag döntött, hogy kitünteti azokat, akik az elmúlt évtizedekben sokat tettek a hátrányos helyzetű gyermekek oktatásáért. Így megyei nemzetiségi díjban részesítették Bedő Ildikót, a muraszemenyei általános iskola igazgatóját, Fülöp Istvánnét, a csapi általános iskola volt igazgatóját, valamint Kocsis Istvánt, a szentpéterúri általános iskola vezetőjét. Ők a december 9-i évértékelő ülésen vehették át az elismerést, amit a vármegyei nemzetiségi önkormányzat először adományozott. 

Vajda László bejelentette továbbá, hogy a Zala Vármegyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a települési roma önkormányzatok nagy többsége csatlakozott a Cigány Közösségek Szövetségéhez (CIKÖSZ), amelynek Sztojka Attila fideszes parlamenti képviselő, romaügyi kormánybiztos az elnöke. Vajda Lászlót vármegyei főkoordinátornak választották meg, és szervezési feladatokkal bízták meg a szövetségben.

Zalaszentgrót Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata december 21-én tartja a mindenki karácsonyi ünnepségét a városi művelődési központban. Roma és nem roma hátrányos helyzetű családokat egyaránt várnak a már hagyományos rendezvényükre. Vendéglátás és műsor, valamint élelmiszercsomag-átadás lesz a program része. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában