Téli Tamás nevet kapta

2024.01.05. 10:00

Csecsemőt hagytak a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház babamentő inkubátorában

Két évtizede helyezték ki a készüléket.

Arany Gábor

Biztonságba került Téli Tamás

Fotó: ZVSZRK

Csecsemőt hagytak a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház babamentő inkubátorában még december 29-én délelőtt. Az egészséges kisfiú a Téli Tamás nevet kapta, tekintettel a napra és az évszakra. A csecsemő 2360 grammal és 49 centiméterrel jött világra, a köldökzsinórt már kórházban látták el. A gondoskodás mellett a kórház megkezdte a hivatalos gyámügyi eljárást a fiúcska sorsának rendezése érdekében.
A babamentő inkubátor a rendelőintézet Zrínyi utcai oldalbejáratánál, a nap bármely szakában megközelíthető előterében található meg. A csecsemő behelyezése után csengővel lehet jelezni, hogy ellátásra szoruló baba érkezett, de a készülék csak néhány perc késéssel értesíti a személyzetet, hogy az inkognitó ne sérüljön. 

A berendezést egyébként két évtizede helyezték ki, ez idő alatt Téli Tamás a második csecsemő, előtte 2022-ben hagytak babát az inkubátorban.

A polgári törvénykönyv szerint: nincs szükség az örökbefogadáshoz annak a szülőnek a hozzájárulására, aki gyermekét annak érdekében, hogy más nevelje fel – személyazonosságának feltárása nélkül – egészségügyi intézmény által arra kijelölt helyen hagyja és hat héten belül a gyermekért nem jelentkezik.
 

Megindult a gyámügyi eljárás a fiúcska sorsának rendezése érdekében
Fotó: ZVSZRK


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában