Önkormányzati választás 2024

2024.05.30. 19:00

A Tiéd a Város Egyesület jelöltjei mutatkoztak be

Arany Gábor

A külső városrészekben élők hangját is hallatni kell az önkormányzati közgyűlésben, ezt a célt tűzte maga elé a Tiéd a Város Egyesület.
Egyebek mellett ezt hangsúlyozta Góra Balázs, a civil szervezet elnöke, önkormányzati képviselő- és polgármesterjelöltje csütörtökön a három peremkerületi jelöltjüket bemutató sajtótájékoztatón. Góra Balázs, aki a 2. választókerületben méreti meg magát, egyik megoldandó feladatként jelölte meg a Kaszaházi úton a kenyérgyár előtti zebra és buszmegálló kialakítását. Emellett a biztonságos közlekedés érdekében Kaszaháza és Neszele között kerékpárút, a volt bútorgyár és a Zala-híd között járda építése szükséges, mondta.
Harth Lajos 1. választókerületbeli jelölt megoldandó feladatként az Ebergényi, a Karácsony Sándor és a Szendrey Júlia utcai járdák, valamint a Teskándi út vorhotai szakaszának felújítását említette. A Gébárti út északi oldalán a Szentmártoni utcától pedig a járda megépítését tartja fontosnak. Hozzátette, szükség lenne gyalogos-átkelőhelyre a Teskándi-Hock-Körmendi út csomópontjában.
A déli városrészeket jelentő 5. választókerület jelöltje, Horváth Rafael a besenyői városrészt és Alsóerdőt összekötő út átépítését tartja szükségesnek, mert a forgalom nagyságához képest balesetveszélyesen szűk. Megválasztása esetén szeretné a peremkerület lakóinak érdekeit a jelenleginél erőteljesebben képviselni. Az itt élők ugyanúgy jussanak hozzá a szolgáltatásokhoz, mint a belvárosban lakók, mondta. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában