A névadóra emlékeztek Borsfán

2024.05.11. 14:30

Fekete István szobrát avatták fel az iskola udvarán

A Fekete István Általános Iskolában pénteken az "Iskolánkért Alapítvány" és az önkormányzat összefogásával avatták fel Fekete István mellszobrát, melyet Boa Endre letenyei fafaragó népi iparművész készített el.

Benedek Bálint

Bedő Helén és Jetzin István avatta fel a Fekete István iskola udvarán a névadó szobrát

Fotó: Benedek Bálint

Az eseményen az iskola igazgatója, Bedő Helén köszöntötte a gyerekeket és a megjelent vendégeket. Elmondta: korábban az iskola előtt állt már egy fából készült szobor, mely menthetetlenül tönkrement. Az intézmény névadója előtt tisztelegve úgy érezték, hogy a két éve felújított iskola parkjában méltó helyet kaphat Fekete István mellszobra.

- Egy ilyen jeles alkalommal szívesen emlékezünk meg Fekete Istvánról, aki írásaival szorosan kötődik a természethez - mondta az igazgatónő. - Tollából maga a természet elevenedett meg, történetei ugyan papíron íródtak, ám az olvasók szívében és emlékezetében életre keltek. Művei által bebarangolhatjuk a hegyek mély völgyeit, a kristálytiszta patakok partjait és a sűrű erdők rejtelmeit. Fekete István írásainak erejével képesek vagyunk eltávolodni a mindennapi nyüzsgéstől és visszatérünk általuk az igazi értékekhez, ahol a csend és a nyugalom uralkodik.

 Bedő Helén és Jetzin István a szobornál
 Fotó: Benedek Bálint

Ezután Bedő Helén az önkormányzattal való összefogás révén készült szobrot Jetzin István polgármesterrel közösen avatta fel, majd a gyerekek adtak kulturális műsort. Később a diákok Barátunk a természet! címmel interaktív erdőjáró túrára indultak, ahol különféle közismereti kérdésre is válaszolniuk kellett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában