Ultrahangos inhalátor és csontfúró adományból

2024.05.17. 14:28

Két fontos eszköz az azonnali beavatkozásokhoz - videó

Új ultrahangos inhalátor és csontfúró segíti a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház gyermekosztályán folyó gyógyító munkát. A két életmentő berendezés megvásárlását az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. mintegy 554 ezer forinttal támogatta, amely összeget a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány közel 140 ezer forinttal pótolta ki, hangzott el az adomány jelképes átadásán csütörtökön.

Szabó Judit

Az adományozó okirat átadásán a zalaegerszegi Szent Rafael Kórházban (b-j): Maár Andrea Zsófia gyermekintenzív szakápoló, Péterné dr. Buzogány Mária főorvos, dr. Gasztonyi Beáta főigazgató, Fejes László ügyvezető és Molnár Marcell stratégiai partner

Fotó: Pezzetta Umberto

Újabb jelentős fejlesztés valósulhatott meg az országos jótékonysági vadászat szervezőinek a gyermekosztályon, együttműködésben annak alapítványával, méltatta a jótékonysági akciót dr. med. habil Gasztonyi Beáta PhD, a kórház főigazgatója.

Az osztályos ellátásban nélkülözhetetlen eszközöket kaptak a meglévők mellé, mondta Péterné dr. Buzogány Mária főorvos, a gyermekosztály vezetőhelyettese. A csontfúró és hozzátartozó tűk a gyermekintenzív osztály sürgősségi eszközei, amelyekkel gyorsan vénát lehet találni a folyadék és a gyógyszerek bejuttatása érdekében. Az ultrahangos inhalátor a légúti betegségben szenvedő, és az oxigénhiányos állapotban lévő gyerekeken segít gyorsan, mivel a porlasztott gyógyszert szájon át tudják beszívni.

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház gyermekosztályát ötödik alkalommal segítik eszközbeszerzésben, jelezte Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. Elmondta, az elmúlt 11 évben a jótékonysági vadászatok megrendezésével összesen 221,7 millió forintot juttattak kórházak gyermekosztályaira az országban. Ebből ez idáig 389 orvosi eszközt beszerzését támogatták, amellyel közel 200 ezer gyermek gyógyulásához járultak hozzá.

A sajtótájékoztatón részt vett Molnár Marcell, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. Zala vármegyei stratégiai partnere. Elmondta, hogy Zalában két helyszínen, Zalaegerszeg és Nagykanizsa térségében tartották meg a jótékonysági vadászatot tavaly december 27-én.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában