Megtartották éves közgyűlésüket

2024.05.31. 09:00

Odafigyelnek szeretett városukra a Nagykanizsai Városvédő Egyesületnél

A Kós Károly- és Podmaniczky-díjjal kitüntetett Nagykanizsai Városvédő Egyesület szerdán a Halis-könyvtárban tartotta meg az idei év közgyűlését, melyen Cserti Tibor elnök ismertette az előző év kihívásait és felvázolta a megoldandó feladatokat.

Benedek Bálint

Az éves közgyűlésen, balról: Horváth Gábor, Cserti Tibor és Papp Ferenc

Fotó: Szakony Attila

Cserti Tibor elmondta: az egyesületi célok eléréséhez szükséges társadalmi támogatásnak, a civil szféra részére meghirdetett pályázati lehetőségeknek és a korábban felhalmozott tartalékaiknak köszönhetően maradéktalanul eleget tettek a vállalt kötelezettségeiknek.

- Az egyesület az elmúlt évben is kiemelt figyelmet fordított a városrendezési szempontból frekventált területek rendezésére vonatkozó hosszú távú elképzelések szakmai előkészítő munkájára, tervegyeztetéseire, a szervezett lakossági fórumokon való részvételre - mondta. - Horváth Gábor alelnökünk jóvoltából több nyilvános s rendhagyó történelemóra keretében érdekes előadásokat szerveztek a Batthyány-gimnáziumban.

Kiemelte: az önkormányzat városfejlesztési szakbizottságával, a főépítésszel együttműködve próbálták elősegíteni, hogy a központi városképi szempontból meghatározó épületek felújításának támogatása mellett a többi városrész meghatározó épületei is kapjanak önkormányzati költségvetési támogatást, pályázati úton.

- A fiatalok körében szeretnénk tovább népszerűsíteni a város történelmi múltját, hagyományait, épített és természeti értékeit - folytatta. - Ez évben kiemelt támogatást kívánunk adni az Országos Kőrösi Emléktúra megszervezéséhez és lebonyolításához.

Papp Ferenc, az egyesület tagja kiemelte, hogy Podmaniczky-díjra terjesztette fel elnöküket, Cserti Tibort.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában