Több tízmilliárd forintos beruházás

2024.06.28. 09:00

A geotermikus energiáról Nagykanizsán

A város geotermikus potenciáljának kiaknázása kapcsán tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Balogh László polgármester, kiegészülve azon cégek képviselőivel, amelyek hamarosan feltáró fúrásokat végeznek.

Pásztor András

Nádasi Tamás (balról), Magyar Gábor, Cseresnyés Péter, Balogh László és Ország István

Fotó: Gergely Szilárd

Mint azt Balogh László polgármester elmondta: háromoldalú együttműködést kötött az önkormányzat annak érdekében, hogy a város és környéke alatt található geotermikus energiát kibányásszák és hasznosítsák.

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő hozzátette: a projektet a magyar kormány is támogatja, s ő maga is mindent elkövet azért, hogy Nagykanizsa profitáljon mindebből, például úgy, hogy a későbbiekben intézmények, ipari létesítmények energiaellátását lehessen biztosítani.

– Ismét egy bizonyíték arra, hogy a kormány segíti és támogatja Nagykanizsát, ahogy én is mindent elkövetek azért, hogy fejlődjön a város – mondta a képviselő.

A sajtótájékoztatón részt vett Magyar Gábor és Ország István, a Rotaqua Kft. képviseletében, illetve Nádasi Tamás, az Aquaprofit Kft. vezetője, ők konkrét részletek nélkül beszéltek a tervekről. Mint mondták: Nagykanizsa környékén jelentős geotermikus energia található, melynek kibányászására 5 kútpárt szeretnének fúrni 2500-4000 méteres mélységig, hogy a feltörő meleg vizet aztán hasznosítsák.

A több tízmilliárd forintos beruházáshoz pályázati támogatást és a befektetőket is bevonnak – hangzott el a sajtótájékoztatón.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában