Önkormányzati választás 2024

2024.06.04. 17:07

A Tiéd a Város Egyesület jelöltjeinek javaslatai

Több szakmaiságot és emberséget vinne az önkormányzati közgyűlés munkájába a Tiéd a Város Egyesület.

Arany Gábor

Ezt Góra Balázs, a civil szervezet elnöke, önkormányzati képviselő- és polgármesterjelöltje mondta kedden tartott jelöltbemutató sajtótájékoztatójukon. 

A belvárosi lakóövezetekben a parkolás rendjét változtatná meg dr. Paksy Zoltán (4. választókerület). Előnyben részesítené az ott lakókat, míg a többi járműnek a központtól távolabb kellene parkolókat kiépíteni. Felújításra szorulnak a belvárosi járdák és csatornák, ennek szükségességét az elmúlt napok esőzései is alátámasztották. A Rákóczi úti “álkerékpárút” helyett a Belső elkerülő út mellett építene ki biztonságos útvonalat a bicikliseknek, sorolta javaslatait. 

Fodróczy Tamás (12 vk.) a Balatoni úton két körforgalom átépítését tartja indokoltnak a dugók csökkentésére. A keleti hegyhátak beépültek, ettől azonban elmaradt az infrastruktúra fejlesztése, említette meg a másik kezelendő problémát.

Major Gábor (6. vk.) a Platán sor páros oldalának közvilágítására szeretne megoldást találni. Fontos lenne a Platán-Göcseji úti csomópont átépítése, megteremtve a Vizslaparki út felőli kihajtás lehetőségét, tette hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában