Beavató színházi előadást is láthattunk

2024.06.30. 16:30

Csehovval zárt a ZAKO

Véget ért a ZAlaegerszegi KOrtárs Művészeti Fesztivál, a ZAKO. A Kvártélyház udvarán öt előadást láthatott a közönség. Pénteken Tomapagábor Kornél felnőtteknek tartott beavató színházi előadása debütált, az Antigoné-projekt Dura Veronika színművész és dr. Aradi Krisztina bíró közreműködésével, szombaton Csehov három egyfelvonásosa került színre.

Szabó Judit

Dura Veronika és Tompagábor Kornél az Antigoné-projektben

Fotó: Pezzetta Umberto

A beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház A medve, A dohányzás ártalmairól és a Leánykérés című darabokat hozta el Vidnyánszky Attila rendezésében, Orosz Melinda, Szűcs Nelli, Trill Zsolt, Varga József és Tóth László szereplésével. A beregszászi színház 1997-ben mutatta be a három darabot, s már túl van a 300. előadáson. Míg a Medve és a Leánykérés vaskos tréfa, ahogy a rendező korábban lapunknak megfogalmazta, A dohányzás ártalmairól című monológ, melyet a Kossuth-díjas Trill Zsolt rendkívül hatásos előadásában láthattunk, csak eleinte vicces: egy feleségétől rettegő kisember pillanatnyi lázadása, keserűsége, tragédiája bontakozott ki a darabban.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában