Beszámoló a katasztrófavédelem munkájáról

2024.06.13. 19:30

Ülésezett a Zala Vármegyei Közgyűlés

Ülést tartott csütörtökön a Zala Vármegyei Közgyűlés. A testület tájékoztatót hallgatott meg a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság 2023. évi tevékenységéről.

Zaol.hu

Takács Ottó Alajos katasztrófavédelmi igazgató beszámolóját hallgatja a testület

Fotó: Pezzetta Umberto

Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredes, igazgató elmondta, hogy a szervezet az elmúlt években tovább erősítette a preventív kommunikációt, a lakosság figyelmét egyebek közt a lakástüzek, a szabadtéri és szezonális tűzesetek, valamint a szén-monoxid-mérgezések veszélyeire irányította rá. Az öt tűzoltóság és a három katasztrófavédelmi őrs, valamint a közreműködő önkéntes egyesületek tevékenysége teljesen lefedi a vármegye területét. A szervezet gépparkja két új komplex tűzoltó-gépjárműfecskendővel és egy új terepjáróval bővült. A vármegyei fő- és műveletirányító ügyelet felkészültségének eredményeként egyetlen káreseti bejelentés sem maradt intézkedés nélkül – hangzott el. Zala vármegyében 2023-ban nem történt olyan veszélyes anyagokkal kapcsolatos rendkívüli esemény, amely a lakosságra  veszélyt jelentett volna.

Második napirendi pontként a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 2023. évi működéséről szóló beszámolót tárgyalta meg és fogadta el a testület. Kustán Gyula ügyvezető igazgatóhelyettes elmondta, hogy az alapítvány javítani tudta hitelezési tevékenységét, növekedett a VOSZ-Pontok bevétele, valamint az új keszthelyi VOSZ-Pont indítása is sikeres volt. A saját tulajdonú, illetve az alapítvány üzemeltetésében lévő inkubátorházak működtetése eredményes, a szervezet emellett oktatásszervezési tevékenységet is indított, és nagyobb hangsúlyt fektet marketingjére. A vármegye önkormányzata a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány tevékenységén keresztül járul hozzá a térség mikro- és kivállalkozásainak fejlődéséhez.

A közgyűlés mindemellett módosította 2024. évi költségvetését, majd a vármegye önkormányzata által benyújtott pályázatok jóváhagyásáról döntött. Végül a testület a közgyűlés által alapított kitüntető díjakról tárgyalt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában