A keszthelyi Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub is megemlékezett

2024.06.10. 12:00

Ünnepség a honvédelem napján

1992-től minden év május 21-e a Magyar Honvédelem Napja, amikor Buda várának 1849-es visszavételére emlékeznek a katonai szervezetek a honvédelem ügyét magukénak valló és felvállaló civil szervezetekkel együtt. A keszthelyi Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub idén, a visszaemlékezés napján tartotta tisztelgő ünnepét, helyezte el a megemlékezés koszorúit először a Vadászati Múzeumnál, majd a Várkertben felállított kopjafánál.

Zaol.hu

A Várkertben felállított kopjafánál koszorúztak

Fotó: Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub

Bajzik Lajosné klubtitkár az eseményről azt írta összefoglalójában: a múzeumnál a klub elnöke, Szirmai János nyugállományú alezredes, a Várkertnél Tar Ferenc történész, irodalmár beszédükben kiemelték a tavaszi hadjárat dicső honvéd győzelmének jelentőségét, a zalai hősök hazafiságát, a hazát szolgáló elődeink érdemeit, de megemlékeztek mindazokról, akik civilként álltak helyt Magyarország szabadságának védelmében. A jeles eseményen a klub elnöksége, tagsága mellett részt vettek a fegyveres testületek meghívottjai is.

A tisztelgő visszaemlékezést színesítette a klub „Csillagfürt” dalkörének fellépése, a csoport a „gyöngy arany katonaélet” szépségéről, a huszárélet nagyszerűségéről és Kossuth Lajos lelkesítő levelét megidéző dalokat énekelt. Különös nappá vált a megemlékezés, mert a klub három tagja – kiemelkedő munkájáért – kitüntetésben részesült: Szirmai János klubelnök HOKOSZ emlékplakettet vehetett át, Horváth Ernő elnökségi tag könyvcsomagjutalmat kapott, Fogarasi István leköszönő elnökségi tag pedig a HONVÉDELEMÉRT kitüntető cím III. fokozatát érdemelte ki.

A nagy létszámú klubeseményen résztvevők kötetlen és jó hangulatú, szerény vendéglátással egybekötött beszélgetéssel töltötték a további időt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában