Egymillió találkozás napja

2024.06.08. 16:00

Vigh László és Balaicz Zoltán a zalaegerszegi piacon beszélgettek a termelőkkel és a vásárlókkal

Az egymillió találkozás napja elnevezéssel a Fidesz-KDNP országos mozgósítást szervezett szombaton azzal a céllal, hogy aktivistái és politikusai egymillió embert keressenek fel, buzdítva őket a június 9-i vasárnapi önkormányzati és európai parlamenti választáson való részvételre.

Antal Lívia

A Zalai Csipkeműhely standjánál Vigh László és Balaicz Zoltán

Fotó: Pezzetta Umberto

Zalaegerszegen a III. Göcseji Kézműves Nap alkalmával Vigh László, Zala vármegye I. számú választókerületének országgyűlési képviselője, valamint Balaicz Zoltán, a párt zalaegerszegi polgármesterjelöltje is beszélgetésbe elegyedett több termelővel és a piacra látogatókkal. Többségüket ismerősként köszöntötték, hiszen nem először találkoztak egymással a zalaegerszegi Göcseji Tudásközpont rendezvényein.

A következő vélemények hangzottak el a június 9-i vasárnapi önkormányzati és európai parlamenti választásokkal kapcsolatban.

– Én már 69 éve veszek részt a választásokon. Amióta csak lehet, pláne amióta szabadon lehet, szívesen teszem. Biztosra veszem, hogy minden rendben lesz holnap, mondta Müller Imréné.

A Mancs kézműves műhely tulajdonos őstermelői, Pogács András és Pogács-Iván Mónika bogyós gyümölcsökből, természetes alapanyagokból készítenek vitaminitalokat. Mint mondták, jó felé fognak szavazni vasárnap.

– Nem szeretnénk háborút, féltjük gyerekeinket. A béke mellett állunk ki, és ez határozza meg holnapi voksolásukat – jelentett ki Némethné Zsiga Teréz és Németh István.

A baki Iványi Eszter szívesen jár a zalaegerszegi piacra. Úgy vélekedett, minden választás fontos, hiszen az elkövetkező évekre döntjük el, hogy ki vezeti az országot, ki vezeti a falut.

A két politikus a Göcseji Kézműves Egyesület keretein belül működő Zalai Csipkeműhely tagjait is felkeresték, és gratuláltak az ősi technikában való jártasságukhoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában