Változások a veszprémi főegyházmegyében

2024.07.02. 15:00

Augusztustól új helyen szolgál tovább Tál Zoltán és Mokos János is

Közzétette az augusztus 1-jétől érvényes főegyházmegyei dispozíciókat dr. Udvardy György veszprémi érsek. A keszthelyi Fő téri templomban jelentős változások lesznek.

Péter B. Árpád

Tál Zoltán atya augusztustól Ajkán szolgál, s ő lesz a sümegi kerület esperese

Fotó: ZH

A főpásztor felmentette Tál Zoltán plébánost a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya- és a zalaszántói plébánia ellátása alól, s augusztustól nem ő lesz a Ranolder-iskola lelkiigazgatója sem. Az érseki rendelkezés szerint Zoltán atya a jövőben Ajkán szolgál, s ő lesz a Szent István király iskola és óvoda lelkiigazgatója, illetve a Magyar Imre Kórház kórházlelkésze, valamint öt évig a sümegi kerület esperese.

Távozik Keszthelyről Mokos János káplán is, akit dr. Udvardy György a devecseri plébánia kormányzójává nevezett ki, s a jövőben oldallagosan ellátja majd Kolontárt is.

A Fő téri templomba – oldallagosan ellátva Zalaszántót – Földi István érkezik Pápáról, aki a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola lelkiigazgatói teendőit is betölti augusztus 1-jétől. A Magyarok Nagyasszonya-plébánia káplánja a korábban Hévízen szolgált Solymos András lesz, aki római tanulmányait befejezve érkezik a Balaton fővárosába.

Tál Zoltán atya
Fotó: ZH

Dr. Udvardy György arról is döntött, Gyulai Péter István további egy évig a búcsúszentlászlói plébánia kisegítő lelkésze marad, s ugyancsak 2025. augusztus 1-ig meghosszabbította az érsek Illyés Dávid diakónusi gyakorlatát a keszthelyi Kis Szent Teréz-plébánián

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában