„Nem megyünk mi messzire”

2024.07.15. 13:30

A Göcseji Tudásközpontban is dombéroztak

Mozsár Eszter

A Tarsoly Egyesület zenés megnyitója a piacon, később bábelőadással kedveskedtek a Göcseji Tudásközpontban a családoknak

Fotó: Seres Péter

Bábelődadással é Göcseji Kézműves Egyesület tagjainak foglalkozásaival fogadta szombaton az érdeklődőket a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék piac. A résztvevőket Tolvaj Márta polgármesteri főtanácsadó és Sümeginé Horváth Anita köszöntötte. A tudásközpont igazgatója göcseji szólások, közmondások és anekdoták csokrával örvendeztette meg a jelenlévőket, a tájegység ízes nyelvjárását elevenítette fel. A Tarsoly Egyesület népi hangszerekkel kísért „Zöldbajusz Marci királysága” című bábelőadását tekinthette meg a közönség.

Az igazgató elmondta, szívesen csatlakoztak a VIII. Göcseji Dombérozó programsorozatához, ugyanis hasonló szellemiségben működik a tudásközpont is. A göcseji szokások, a kézműves értékek, a hagyományok tovább éltetése a feladatuk, tette hozzá Sümeginé Horváth Anita, aki férjével együtt ugyancsak szívesen látja dobronhegyi-balázsfai pincéjüknél a dombérozókat minden évben, így ezen a héten szerdán is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában