Falunap

2024.07.17. 16:00

Köszöntötték az újszülötteket és családtagjaikat Zalaháshágyon

A korábbi évekhez képest kissé szerényebb tartalommal rendezte meg hagyományos falunapi programját Zalaháshágy önkormányzata. A program főzőversenyt, sportrendezvényeket és kulturális műsort tartalmazott, illetve elismerések átadására került sor.

Gyuricza Ferenc

Horváth Gyula (balról) és Vigh László az újszülöttek és családtagjaik köszöntésekor Fotó: Salamon Andrea

A főzőversenyre hat csapat nevezett, a zsűri szerint a legjobb teljesítménnyel ezúttal az Ozmánbükről érkezett Büki Betyárok rukkoltak elő. A kínálat igencsak változatos volt, készült többek közt pacal, vadpörkölt, gulyás és dödölle, az egyik csapat pedig thai levessel is meglepte a résztvevőket.

A zalaháshágyi falunap egyik sajátosságát az újszülöttek és szüleik köszöntése jelenti. Horváth Gyula polgármester és Vigh László, a térség országgyűlési képviselője két új jövevény családját szólíthatta a színpadra, majd további elismerések átadására került sor.

Az elmúlt évek során a közösség érdekében végzett önzetlen munkájáért a község emlékplakettjét négy helybéli lakos, Molnár Ferenc, Molnár Tamás, Gombás Kálmán, illetve Kovács József kapta. A Zalaegerszegen júniusban megtartott Zalaháshágy bemutatkozik című program és a hozzá kapcsolódó kiállítás megszervezéséért hasonló elismerésben részesült Horváthné Jóna Mária. A település plakettjét vehették át továbbá az idén augusztusban jubiláló, azaz húsz éve alapított Ezüsthárs Asszonykórus tagjai is.

A falunapi program során a gyerekeket Mutyi bohóc szórakoztatta, a kulturális műsorban volt még táncbemutató, koncertet adott a MegaTasi zenekar, illetve a korábbi években szintén nagy sikerrel megtartott Sztárban Sztár-jellegű bemutatót is megrendezték, zömében szintén helyi szereplőkkel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában